Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dvoje privedenih zbog smrti Cvikova dilera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije osobe privedene su na obavijesni razgovor zbog sumnje da su bile u stanu u Papandopulovoj ulici u Splitu u kojemu je u subotu pronađeno tijelo 35-godišnjaka za kojega se sumnja da je umro od predoziranja, izvijestio je načelnik Ureda načelnika PU splitsko - dalmatinske Ninoslav Ćurić ne navodeći identitet preminuloga.

Prema neslužbenim informacijama preminuli je Slavko Vlačić iz Vela Luke, koji je dan ranije pušten iz pritvora u kojem je bio zbog sumnje da je jedan od pripadnika organizirane skupine korčulanskih preprodavača droge Jakše Cvitanovića Cvika.

Pročitajte i ovo Pirotehnika zaplijenjena u Splitu u Splitu Sukus velikog derbija: Policija objavila koliko navijača je privedeno i koliko pirotehnike zaplijenjeno Slika nije dostupna Osuđen na osam godina Cvik ponovno na sudu, zbog prijetnji bivšoj djevojci

U policijsku postaju privedeni su 27-godišnjak i 30-godišnjak, od kojih je prvi, nakon davanja iskaza, pušten, dok nad 30-godišnjakom još traje kriminalistička obrada, rekao je Ćurić. Policija će o rezultatima istrage o smrti 35-godišnjaka izvijestiti nakon prikupljanja svih informacija.

'Tijelo mrtvog muškarca prevezeno je na Odjel za patologiju splitske Kliničke bolnice, a točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom', rekao je Ćurić.

Vlačić je u petak pušten iz dvomjesečnog pritvora na splitskim Bilicama, zajedno s još trojicom osumnjičenih Cvikovih pomagača Cvikovim bratom Mirjanom Cvitanovićem, Ivanom Padovanom i Nikolom Petričevićem. 

Istražni sudac Davor Svalina, kako je obrazložio, rješenje o puštanju iz pritvora donio je nakon što su istekli uvjeti zbog kojih im je pritvor bio određen, a to su opasnost od ponavljanja i teške okolnosti počinjenja kaznenog djela, te zbog toga što do sada prikupljeni dokazi ne upućuju na to da su kaznena djela počinili pod teškim okolnostima, odnosno da je njihovo sudjelovanje u preprodaji droge bilo minorno.

USKOK je najavio ulaganje žalbe na odluku istražnog suca.

U pritvoru su još, osim prvoosumnjičenog Cvika, trojica od 20 navodnih pripadnika njegove skupine Darko Cetinić, Luka Bulić i Milan Trifković.

Jedna je od osumnjičenih i Želita Tomić koja je stekla status
zaštićene svjedokinje zahvaljujući iskazu kojim teško tereti Cvika i dio osumnjičenih osoba.

Prema USKOK-ovoj prijavi, Cvitanovićeva je skupina tijekom tri godine, do sredine studenoga 2006. od prodanog heroina pribavila više od 10 milijuna kuna protupravne imovinske koristi.

Istražni je sudac, na temelju USKOK-ova zahtjeva donio odluku o privremenoj zabrani raspolaganja tako stečenom imovinom za Cvika, brata mu Mirjana i, također osumnjičenu, djevojku, dubrovačku odvjetnicu Anu Birimišu, s kojom je, prema vlastitu iskazu, u vezi bio do bijega početka srpnja prošle godine kada je pobjegao policajcima na Korčuli koji su ga privodili zbog nanošenja teške tjelesne ozljede.

Za Jakšom Cvitanovićem Cvikom bila je raspisana međunarodna tjeralica, a uhićen je u srijedu u Splitu nakon polugodišnjeg bijega. Iznoseći obranu, negirao je počinjenje kaznenog djela preprodaje droga te povezanost s nekima od svjedoka u postupku. Tvrdi kako je novac zaradio prodajom ribe, te da se sam namjeravao predati policiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene