Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svjedočenjem Petre Gugić iz Korčule na Županijskome sudu u Splitu nastavljeno ponovljeno suđenje Korčulaninu Jakši Cvitanoviću Cviku (35) i Ivici Zulimu (30) iz Trogira zbog prijetnja USKOK-ovoj svjedokinji Petri Gugić, koja ga je teretila na suđenju korčulanskoj dilerskoj grupi.


Cvik se tereti da je, bivšoj djevojci Petri Gugić, sada udanoj Rašidagić, prijetio preko Zulimove sestre Marijane Ugrine i tražio da promijeni iskaz protiv njega kojim ga je teretila u postupku za dilanje.  Jakša Cvitanović Cvik i Ivica Zulim već su bili osuđeni za prijetnje Petri Gugić - Cvik na osam, a Zulim na šest mjeseci zatvora, ali je Vrhovni sud zbog sumnje u vjerodostojnost iskaza Petre Gugić ukinuo presudu i vratio predmet na ponovno suđenje pred istim vijećem.

Vezani članci Slika nije dostupna Cvik se čudio da kakva je ovo država Slika nije dostupna Cvik zatražio da mu skinu lisičine u sudnici

>> Cviku osam godina i tri mjeseca zatvora

>> Cvik: Želita Tomić je za psihijatriju

Na današnjem ročištu Petra Gugić ostala je pri svojem iskazu i ponovila da ju je na mobitel nazvala Marijana Ugrina te joj prenijela Cvikove prijetnje. Sucu Damiru Romcu svjedokinja je rekla kako joj je Cvik i prije prijetio te je sve prijavila. 'Ja nisam imala osjećaj da meni prijeti Marijana ili njezin brat Ivica, već sam njezin poziv jednostavno shvatila kao poruku Jakše Cvitanovića Cvika koji je našao način da mi se prenese takva poruka', izjavila je svjedokinja Gugić.

Inače, Jakša Cvitanović Cvik -zbog organiziranog dilanja droge na području Korčule, Dubrovačko-neretvanske županije i Splita od početka 2003. do kraja 2006. godine - nepravomoćno je u svibnju prošle godine osuđen na osam godina i tri mjeseca zatvora. On, njegov brat Mirjan (32) i ostali u skupini osuđeni su ukupno na 46 godina zatvora. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju