Uhićenik (Foto: AFP)
Uhićenik (Foto: AFP)

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, u istražnom zatvoru u Šibeniku zadržani su 30-godišnjak i 25-godišnjakinja od kojih je u subotu u Tisnom policija zaplijenila veliku količinu narkotika namijenjenih prodaji, priopćilo je u utorak šibensko Općinsko državno odvjetništvo.


Dvoje osumnjičenih tužiteljstvo tereti da su u Tisnom i Murteru prodavali razne vrste droga posjetiteljima festivala elektroničke glazbe Dekmantel.

Vezani članci Pronađen šator za uzgoj indijske konoplje (PU zagrebačka) - 1 U Zagrebu pao diler: Policija ga zaustavila zbog nadzora prometa, on u automobilu imao marihuanu i speed Tomislav Štambuk i Domagoj Mikić (Foto: Dnevnik.hr) Kriminalist potvrdio: ''Balkanski kartel postoji, došlo je do evolucije zločinačkih udruženja i u Hrvatskoj''

Nakon njihova ispitivanja, šibensko Općinsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio ga zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Policijski inspektori su u subotu 19:45 sati pokraj ulaza na festival uočili automobil slovenskih registracija u kojem su bili 30-godišnji vozač i suvozačica stara 25 godina, oboje hrvatski državljani, a u neposrednoj blizini bio je 21-godišnji izraelski državljanin.

Šibensko-kninska policija izvijestila je u ponedjeljak kako je u vozilu zamijećeno više smotuljaka za koje je postojala sumnja da se radi o drogi, zbog čega su svih troje dovedeni u prostorije policije, a vozilo je također prepraćeno u krug Policijske uprave.

Temeljem naloga Županijskog suda, policija je uz pomoć službenog psa za detekciju droga Aria pretresla automobil, kao i apartman u Murteru u kojem je boravio par. Pronašli su 572 tablete i osam polovina tableta ecstasy, 62,4 grama droge MDMA, 484,8 grama marihuane, 93,6 grama ketamina, 98,1 gram kokaina, 487,5 grama hašiša i 31,2 grama speeda.

Tamo je bila i digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i 49.170 kuna, 600 eura i 20 funti, a što je sve od njih oduzeto.

Osumnjičeni 30-godišnjak i 25-godišnjakinja su po dovršenom kriminalističkom istraživanju predani pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a izraelski državljanin koji je htio od njih kupiti drogu pušten je na slobodu, jer je policija omela kupnju pa nije stigao počiniti kazneno djelo. (Hina)