Tramvaji, ilustracija (Foto: Pixsell, Patrik Macek)
Tramvaji, ilustracija (Foto: Pixsell, Patrik Macek) Foto: Pixsell, Patrik Macek

Sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda pustio je da se brane sa slobode 20-godišnjak i 19-godišnjak koji su osumnjičeni da su iz netrpeljivosti prema ljudima druge spolne orijentacije 28. veljače odgurnuli ženu pod tramvaj, te ju je on vukao po tlu.


Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podnijelo je u subotu sucu istrage zagrebačkog Županijskog suda prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Vezani članci Zagrebačka cesta, Luka Teška prometna nesreća kod Zaprešića: U slijetanju vozila poginula jedna osoba, od siline udarca automobil se prepolovio Eksplozija u zagrebačkom naselju Travno, oštećen kafić Otkriveno tko stoji iza eksplozije u Travnom: Bombu donio u torbi, oštećena tri stana

No sudac je odbio taj prijedlog i nakon ispitivanja pustio okrivljenike da se brane sa slobode, priopćilo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo je dodalo da će se žaliti na rješenje suca istrage kojim se okrivljenici puštaju na slobodu.

Verbalno pa fizički napali muškarca i ženu

Okrivljenike se sumnjiči da su 28. veljače oko 14:10 na tramvajskom stajalištu na Trgu Petra Krešimira IV., smatrajući da se radi o dvojici muškaraca, prvo verbalno, a potom i fizički napali muškarca i ženu koji su čekali tramvaj.

Tužiteljstvo je preciziralo da su okrivljenici prvo izvikivali pogrdne riječi ženi i muškarcu, nakon čega su ženu gurnuli prema tramvajskim tračnicama u trenutku kada je nailazio tramvaj.

Žena je udarila u tramvaj i pala između tramvaja i tračnica, a nakon toga ju je tramvaj vukao po tlu te je pritom zadobila više ozljeda.