Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv dvije osobe bit će pokrenuta kaznena prijava zbog pokušaja ubojstva Miroslava Tunjića.


Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske završili su kriminalističko istraživanje vezano za smrtno stradavanje maloljetnog Miroslava Tunjića iz Županje dana 14. studenog 2010. godine, u Gradištu. Od načelnika PU vukovarsko-srijemske Gorana Lovrića, doznajemo kako će protiv treće osobe biti podnijeta kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće.

Vezani članci Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama" Fizički obračun, ilustracija Privedeni mladići koji su u Zadru bokserom napali maloljetnika: "Pretukli su ga krvnički, brutalno, to je za mene pokušaj ubojstva"

>> Ostavili ga pretučenog na cesti pa ga usmrtio auto

Treća osoba je zapravo 24-godišnji vozač automobila koji je naletio na Tunjića. Iz PU vukovarsko-srijemske rekli su nam kako je dovršena obdukcija i kriminalistička obrada, no rezultate obdukcije odbili su nam otkriti, ili na bilo koji način komentirati.

Tunjić nije bio mrtav prije naleta automobila

'Dana 15. studenog 2010. godine, u večernjim satima, dva hrvatska državljana, starosti 19. i 21. godinu, bit će privedeni u Županijski sud u Vukovaru, uz kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela teško ubojstvo u pokušaju, opisano u članku 91., stavak 1., točka 1. i u svezi s člankom 33. te nepružanje pomoći, opisano u članku 104.', stoji u priopćenju policije.

Prema pisanju nekih medija, nalaz obdukcije navodno je pokazao kako je Tunjić bio mrtav i prije naleta automobila, no načelnik Lovrić za Dnevnik.hr odmah je opovrgnuo tu informaciju.

Obdukcija je obavljena na Odjelu patologije vukovarske Opće bolnice. Po riječima istražnoga suca Županijskoga suda u Vukovaru Slavka Teofilovića, rezultate obdukcije kojom se treba utvrditi točan uzrok smrti sud još nije dobio te ih očekuje tijekom sutrašnjeg dana.