Kanader u gašenju požara
Kanader u gašenju požara Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Požar u Mravnicama kod Perkovića zbog zahtjevnog terena, osim vatrogasaca na tlu gase i jedan Canadair te Airtractor iz Protupoždarne namjenski organizirane snage Hrvatske vojske.


Jedan Canadair CL-415 i jedan Airtractor AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućeni su u srijedu, 22. srpnja 2020. godine na požarište Mravnica-Perković u Šibensko-kninskoj županiji, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Vezani članci Požar obiteljske kuće u Dankovcu Požar u obiteljskoj kući u Zagrebu, tročlana obitelj ostala bez doma Požar kuće u Bedenici - 3 Tijekom noći buknuo požar na kući u Bedenici: Izgorjeli krovište i pomoćni objekt

"Gašenje bi moglo potrajati jer je riječ o terenu na kojem su mogući zaostali eksplozivni zvončići. Kuće nisu ugrožene", kažu u Županijskom centru 112. Kako javlja Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije, na intervenciju su izašli članovi JVP Šibenik, DVD Šibenik, DVD Grebaštica i DVD Brodarica-Krapanj, preciznije 27 vatrogasaca s devet vozila, prenosi Šibenik.in.

Prethodno je jedan Canadair sudjelovao u gašenju požara kod Posedarja u Zadarskoj županiji.

"Hrvatska vojska je i ove godine za vrijeme trajanja glavnog napora Protupožarne sezone (15. lipnja - 30. rujna) ustrojila Protupožarne namjenski organizirane snage koje čine sve sastavnice Hrvatske vojske", piše u priopćenju.