Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ODALA GA NERVOZA

"Pao" vozač turističkog autobusa koji je pokušao prošvercati čak 342 kg marihuane, pogledajte gdje je skrivao drogu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijednost marihuane koju su zaplijenili na GP Karasovići je 5 milijuna kuna. Ulična vrijednost je 15 milijuna.

Na graničkom prijelazu Karasovići na krajnjem jugu Dalmacije djelatnici Carinske uprave zaplijenili su 341,8 kilograma marihuane, a kako kažu u PU dubrovačko-neretvanskoj, riječ je o najvrjednijoj zapljeni droge ove godine na tom području i drugoj najvećoj zapljeni droge na području PU dubrovačko-neretvanske koja je posljednjih 15-ak godina zabilježila čak 84 velike zapljene, od kojih 10 s više od 50 kg marihuane.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Vrijednost zaplijenjene droge je oko pet milijuna kuna, a ulična vrijednost je čak 15 milijuna kuna. Droga je pronađena u autobusu registriranom na turističku agenciju iz Dubrovnika, dubrovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. Na granici su ga zatekli kad je u zemlju pokušao ući iz Crne Gore.

"Ulaznom graničnom kontrolom autobusa dubrovačke turističke agencije službenici Granične policije i Carine uočili su nervozu vozača, što je pobudilo njihovu pažnju. Pregledom prtljažnog prostora uočeno je 17 velikih putnih torbi za koje je vozač rekao da se u njima nalazi sportska oprema. Nakon što mu je rečeno da otvori jednu od torbi, uočen je sadržaj zbog kojeg smo od Općinskog državnog odvjetništva i suca istrage zatražili te dobili nalog za pretres te smo u daljnjem tijeku istrage uhitili još jednu osobu koju posnovano sumnjičimo za povezanost s ovim kazennim djelom", rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije te PU Zoran Tikvica. U autobusu su naknadno našli još četiri torbe pune marihuane. 

Vozač je rekao da je u torbama sportska oprema momčadi iz Brazila koju je dan ranije vozio u Crnu Goru.

Načelnik Postaje granične policije Gruda Matko Klarić naglasio je da je riječ o jednoj od najvećih zapljena narkotika u Hrvatskoj. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene