Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Drogira ih kavom pa ih pokrade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dva dana zabilježena su dva slučaja drogiranja putnika u međunarodnom vlaku München-Solun. Nepoznata osoba ponudila im je kavu, a kada su zaspali, opljačkala ih je

U subotu između ponoći i četiri sata ujutro, vozeći se u međunarodnom putničkom vlaku koji vozi na relaciji München-Solun, 48-godišnjak iz Petrovca prihvatio je kavicu od nepoznatog muškarca s kojim je putovao. Kako su neko vrijeme proveli u prijateljskom, neobaveznom razgovoru, nikakvog razgovora za neprihvaćanje kave očigledno nije bilo, piše Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Privela ga policija Muškarac dva mjeseca krao po kafićima: Osigurao se kavom i alkoholom za sljedećih nekoliko godina Ilustracija Nepravomoćno osuđena Strava u susjedstvu: Dvaput sipala šefici otrov u kavu i pokušala je ubiti, sve snimile nadzorne kamere

Nakon popijene kave naivni muškarac odmah je zaspao, a lopov mu je potom ukrao novac u stranoj valuti - oko 10.000 eura - osobne dokumente, videokameru, fotoaparat, dva mobitela i druge osobne stvari koje je imao. Oštećeni putnik je povratnik iz Australije, čime objašnjava vrijedan plijen kojim je usrećio kradljivca.

Na međunarodnom željezničkom graničnom prijelazu Tovarnik policija ga je jedva probudila, a s obzirom na stanje u kojem su ga zatekli, odmah je prevezen u Opću bolnicu Vukovar. 

U biokemijskom laboratoriju osječkog KB-a nisu uspjeli utvrditi o kakvoj se drogi radi.

'Danas ih na tržištu ima toliko vrsta da je nemoguće imati svu opremu da bi se sa sigurnošću moglo utvrditi koja je točno supstanca u pitanju', kazala je  Neda Cetina, magistrica znanosti i voditeljica Odjela za medicinsku biokemiju u KB-u Osijek.

Druga žrtva, 42-godišnjak, također je nakon 'prijateljske' šalice kave u vlaku na relaciji Vinkovci-Zagreb ostala bez dokumenata i nekoliko tisuća kuna. Budući da ga nitko nije mogao probuditi na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, pozvana je Hitna pomoć koja ga je odvezla u KB Sestara milosrdnica.

Iz HŽ-a upozoravaju putnike da budu oprezni u noćnim vlakovima kada su najčešća meta kradljivaca. Navodno je kritična relacija između Kutine i Tovarnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene