Putnici koji su se u utorak ujutro zaputili iz Šibenika prema Zagrebu bili su zaprepašteni.


Policija je u utorak oko 12.30 sati na odmorištu kod Žute Lokve na autocesti A1 iz autobusa tvrtke Samoborček izvela muškarca starog 30-ak godina. Putnici koji su u 9.40 sati iz Šibenika krenuli za Zagreb bili su zaprepašteni. Na terenu su, ispričao je jedan od svjedoka za Šibenik In, bili svi rodovi policije.

Vezani članci Policija, ilustracija Pljačka banke u Maksimirskoj ulici u Zagrebu: Razbojnik u bijegu Berlinska policija zaustavila autobus - 2 Njemački policajci šokirani srpskim autobusom: "Ova gomila hrđe prešla je 1,3 milijuna km, rupe su krpane građevinskom pjenom"

'Policija je zaustavila bus kod odmorišta gdje je već bio jedan bus s otvorenim prostorom za prtljagu oko kojeg je bilo puno policajaca. Svi rodovi bili su na terenu, kao u filmovima, inspektori u civilu s velikim značkama obješenim oko vrata, interventni policajci i ovi klasični plavci koji su prvo legitimirali sve putnike u našem busu', rekao je Šibenčanin.

Nakon što su mu rekli da izađe van s njima, policajci su se vratili po muškarčeve stvari koje su pretraživali na parkingu. Iz torbe su izvadili bijelu vrećicu, a dva policajca vratila su se u bus i još jednom ga detaljno pretražila.

'Obavili su to traljavo jer su na pultu pred njegovim sjedalom bile novine,a  ispod njih njegov mobitel koji su putnici otkrili tek kasnije, kad je bus opet bio na putu, a momak ostao s policajcima u Lici. Često se vozim busom, ali ovo još nikad nisam vidjela', ispričala je Vodičanka koja se zatekla u autobusu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook