Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obavještena i Lučka kapetanija

VIDEO Drama kod Brača: Zapalio se brod, četiri osobe bježale od buktinje

Zapalio se gliser kod Brača
Zapalio se gliser kod Brača Foto: DVD Supetar
Nedaleko od Milne na otoku Braču gori brod. Četiri osobe su napustile 10 metara dug gliser. Nitko nije ozlijeđen. Na terenu je i Lučka kapetanija.

Gliser duljine desetak metara je u subotu oko 18 sati izgorio ispred Milne na otoku Braču.

Pročitajte i ovo Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Antonela Lolić iz PU splitsko-dalmatinske rekla nam je da su četiri osobe napustile brod i da nitko nije ozlijeđen. Na terenu je Lučka kapetanija.

Dva člana posade i dva putnika, koji su u Splitskim vratima morali skakati sa zapaljene brodice, prevezeni su u Split, dobro su i neozlijeđeni i već u splitskoj Lučkoj kapetaniji opisuju cijeli događaj.

Plastičnu, desetmetarsku brodicu na kojoj su plovili, vatrena stihija progutala je u kratkom vremenu.

Na mjesto događaja prva je pristupila Lučka kapetanija koja je organizirala gašenje.

Zapalio se gliser kod Brača Zapalio se gliser kod Brača (Foto: DVD Supetar)

"Prvo se pojavi odim, a nakon pet minuta izbio je plamen. Nažalost, brod gori 'kao šibica'", rekao je očevidac za Dalmaciju danas.

Pročitajte i ovo Požari haraju Europom - 2 velika suša i vrućina VIDEO Požari haraju Europom: Turiste u Italiji morala spašavati obalna straža, tisuće ljudi evakuirano u Grčkoj i Francuskoj

Lučki kapetan Željko Kuštera za Hinu je rekao da se, osim broda Lučke kapetanije iz Milne i broda Sveti Florijan na kojemu su bili vatrogasci, u blizini našao i mini kruzer koji je počeo gasiti požar s obzirom na to da ima jake vodene pumpe. Dva člana posade i dva putnika su prihvatili članovi posade broda koji je plovio u blizini.

Kuštera je rekao da nema onečišćenja mora, ali da su isto poduzeli sve mjere koje se u tim slučajevima poduzimaju.

"U Splitska smo vrata uputili brod s branama. Dok brod tinja ne možemo ga tegliti, ali čim bude spreman, oteglit ćemo ga u Milnu", rekao je.

"Koliko znam, gosti i posada broda su plovili prema Splitu. U vrijeme požara su se prekrcali na drugu brodicu. Nitko od njih nije ozlijeđen, a sada će svi četvero biti ispitani u Splitu da vidimo o čemu se točno radilo", dodao je.

 

Zapalio se gliser kod Brača Gori brod na Braču (Foto: DVD Supetar)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene