Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispitivanje najvjerojatnije u ponedjeljak

Dragan Paravinja izručen Hrvatskoj: Doveden u šibenski zatvor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja izručen je Hrvatskoj.

Pod jakom policijskom pratnjom večeras u 20:10 sati Dragan Paravinja ušao je u RH na graničnom prijelazu Strmica kod Knina. Policija ga je u 23 sata i 25 minuta dovela u šibenski zatvor. Tamo će navodno biti ispitan u ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica... Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Paravinja je privremeno izručen hrvatskim vlastima zbog slučaja nestanka Antonije Bilić, za što će biti zadužen Županijski sud u Šibeniku. Paravinja se u BiH nalazio u pritvoru u Kuli u istočnom Sarajevu.

Njegovo privremeno izručenje je potpisao ministar pravde BiH Bariša Čolak kako bi se rasvijetlile okolnosti nestanka Antonije Bilić. Paravinja je nakon uhićenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je ubio maloljetnu Drnišanku, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je priznanje ishođeno pod pritiskom.

Vlasti Republike Hrvatske su nakon istrage o okolnostima nestanka Antonije Bilić dužne vratiti Paravinju u nadležnost vlasti Bosne i Hercegovine i to moraju učiniti najkasnije do izricanja pravomoćne presude Suda u Sokolcu, gdje je Paravinja osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog silovanja. Njegovo izručenje traži i Srbija, gdje je otprije pravomoćno osuđen na četiri i pol godina zatvora zbog istog kaznenog djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene