Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U ponovljenom suđenju Paravinja bi mogao dobiti 20 godina zatvora manje. Nepravomoćno je osuđen na 40 godina.


Dragan Paravinja pojavit će se pred sudskim vijećem šibenskog Županijskog suda u četvrtak 5. lipnja na pripremnom ročištu, gdje će sukladnom novom Zakonu o kaznenom postupku, njegova obrana i Županijsko državno odvjetništvo održati uvodni govor i najaviti sve dokaze kojima će se koristiti na ponovljenom suđenju koje će krenuti tijekom ljeta.

Vezani članci Australska policija, ilustracija Tomislav u obiteljskom domu našao mrtvu suprugu i njihovo troje djece: Hrvatica ubila djecu pa sebe? Policija u Melbuourneu, ilustracija Policija sumnja da je Hrvatica ubila troje djece pa presudila sebi: "To su bila divna djeca, puna života"

Za Šibenik In potvrdili su to u šibenskom Županijskom sudu, a da je zakazano pripremno ročište pred ponovljeno suđenje za ubojstvo Drnišanke Antonije Bilić, potvrdila je i Paravinjina odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović.

Podsjetimo, Vrhovni sud je sredinom veljače ukinuo dio presude Draganu Paravinji, koji se odnosi na pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić jer smatraju da je sudsko vijeće šibenskog Županijskog suda pogrešno utvrdilo činjenično stanje. Dovode u pitanje je li sud ispravno utvrdio da je bilo pokušaja silovanja, a ako se to nije moglo utvrditi, upitno je i je li moglo biti teškog ubojstva s ciljem da Paravinja to silovanje prikrije. Vrhovni sud ipak nije sporio da je Paravinja ubio Antoniju Bilić pa će na ponovljenom suđenju trebati utvrditi je li to bilo klasično ili teško ubojstvo. Razlika može biti i u 20 godina robije.


'Dokazi dovode u sumnju Paravinjinu odgovornost za pokušaj silovanja'

Na pripremnom ročištu početkom lipnja, obrana i optužba iznijet će svoje strane i najaviti dokaze, a nakon toga bit će zakazana glavna rasprava. Draganu Paravinji sudi se pred istim sudskim vijećem šibenskog Županijskog suda koje ga je, pod predsjedanjem sutkinje Nives Nikolac bilo nepravomoćno osudilo na 40 godina robije. Paravinja se nalazi u šibenskom zatvoru, a njegova odvjetnica po službenoj dužnosti Ankica Giljanović rekla nam je jutros da više ne namjerava davati izjave vezano za suđenje. Podsjetimo, suđenje će opet biti zatvoreno za javnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook