Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lokalni list pozvao policiju

Lažno dojavili o bombi u hotelu rukometaša zbog vlastite promocije?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kasno večeras policiji je dojavljeno da je u zadarskom hotelu Kolovare postavljena bomba. U tom su hotelu smješteni svi rukometaši koji su u Zadar stigli kako bi sudjelovali u drugom krugu Svjetskog rukometnog prvenstva.

Anonimna dojava o podmetnutoj bombi stigla je u redakciju jednog lokalnog dnevnik, a novinari su pozvali policiju. Policija je izašla na mjesto događaja gdje su što je diskretnije moguće pokušali izvršiti pregled hotela bez uznemiravnja rukometaša. Ispostavilo se da se ipak radi o lažnoj dojavi. 

Pročitajte i ovo Njemačka policija, ilustracija Čeka ga teška kazna Prvotravanjska šala otišla predaleko: Svojim potezom izazvao je veliku policijsku akciju Na kuću Irfana Čengića bačena ručna bomba, ilustracija Očevid u tijeku Šok u Sarajevu: Na kuću načelnika bačena bomba

Prema neslužbenim informacijama policija je srbijanskim rukometašima preporučila da ne napuštaju hotel, pa članovi njihove reprezentacije imaju potpuno drugačiji režim nego ostali.

>> Skandal u Zadru: Zastave skinute zbog pritužbi građana

Od početka Svjetskog rukometnog prvenstva nije bilo nijednog incidenta, a i sve su utakmice prošle u ugodnom navijačkom ambijentu. Prvi skandal dogodio se danas kada je zbog srpske zastave i pritužbi građana gradonačelnik Zadra iz grada skinuo sve zastave zemalja sudionika SP-a.

Policija sumnja na pokušaj stvaranja publiciteta

Neizravna dojava da je u hotelu Kolovare u Zadru, u kojem su smještene momčadi šest rukometnih reprezentacija koje sudjeluju na Svjetskome prvenstvu, pokazala se lažnom, objavila je Policijska uprava zadarska. U policiji potvrđuju da policiji nije dojavljeno ni o kakvoj postavljenoj bombi u hotelu Kolovare u Zadru, a nije dojavljeno ni u hotel Kolovare. Informaciju o tome zadarska je policija tijekom večeri dobila iz redakcije jednog lokalnog lista.

Ne prepuštajući ništa slučaju, policija je angažirala pirotehničkog djelatnika koji je obišao ključna mjesta u hotelu Kolovare i utvrdio da je dojava lažna. Hotel Kolovare u Zadru u kojemu su smještene rukometne reprezentacije je cijeli dan pod nadzorom djelatnika PU zadarske tako da gotovo da i ne postoji mogućnost da netko neopažen i sa sumnjivim namjerama uđe u hotel, kažu u PU zadarskoj.

Nakon što joj je dojavljeno iz redakcije lokalnog lista o mogućoj bombi u hotelu Kolovare, policija je pitala osobu iz redakcije da pobliže odredi glas dojavljivača, naglasak i dijalekt, a zatim i broj s kojega je im dojavljena informacija u bombi. Na te upite u lokalnoj redakciji nisu mogli ništa odgovoriti, kažu u policiji, koja ne isključuje mogućnost da je lokalna redakcija htjela postići publicitet ovakvom informacijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene