Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Javile se telefonom

Policija ih traži kao nestale, a one pobjegle! 'Trebaju pomoć, a ne halabuku'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija još traga za djevojkama iz karlovačkog Doma za odgoj djece i mladeži, čiji je nestanak MUP objavio u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba NENO, potvrđeno je u Centru 192 karlovačke policijske uprave, a u Domu se doznaje kako se jedna 16-godišnja djevojka vratila, a preostale dvije u dobi od 15 i 17 godina, nazvale su svoje odgajatelje i najavile povratak za sutra.

Voditeljica Odsjeka odgojnog rada na Odjelu resocijalizacije Dom-a Mirjana Cvitak rekla je da za njih one nisu nestale, već su od 22. i 25. ovog mjeseca u bijegu, odnosno skitnji, ali smatra kako je jako važno da se javljaju.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Privedeni ubojice Danke Ilić (2) Iz minute u minutu Osumnjičeni za Dankino ubojstvo dovedeni u tužiteljstvo pognutih glava i u lisicama, zgrada pod opsadom policije

Karlovački je Dom otvorenog tipa, ali se korisnici moraju vratiti svakog dana do 22 ili 23 sata. Nije rijetkost da pobjegnu, te djelatnici Doma po Protokolu o postupanju u slučaju bijega moraju slučaj prijaviti policiji, te se raspisuje tjeralica.

U konkretnom slučaju, rekla je direktorica Doma Nataša Vučković Ivošević, sve su tri djevojke jedno vrijeme prošlog i ovog tjedna bile u Zagrebu, potom dvije od njih kod prijatelja u Zadru, a sada su navodno opet u Karlovcu, međutim, ne u Domu.
Njihova odgajateljica Cvitak izrazila je nadu da se, unatoč njihovom dužem izbivanju koje ju sada već i straši, oko toga neće podići medijski prašina kako ne bi, u školama koje su upisale, naišle na samom početku školske godine na opasnu stigmatizaciju. Sve su tri djevojke upisane u svoje škole, u prvi i u drugi razred, te kažu kako će se ovih dana vratiti, rekla je Cvitak.

Dodala je svemu kako smatra da su sve tri na dobrom putu resocijalizacije, ali da imaju i vrlo tešku obiteljsku situaciju povezanu sa zdravstvenim problemima članova obitelji. 'Zbog toga, itekako trebaju pomoć društva, ali ne i halabuku koja bi im mogla trajno naštetiti', dodala je Cvitak te pozvala medije na suzdržanost i na neobjavljivanje informacija o njihovom identitetu, tim prije što su maloljetne osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene