Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčicu prebila četiri učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak petero napadača, učenika 4 a razreda jedne škole u istočnom dijelu Zagreba, sudjelovalo je u nezabilježenom slučaju nasilja nad desetogodišnjom djevojčicom koja je pokušavala obraniti prijateljicu iz razreda koju je ta skupina učenika prethodno zadirkivala.

Jedan od učenika nesretnu je djevojčicu rukama zadržavao kako ne bi mogla pobjeći, dok su ju ostala djeca tukla i šamarala revoltirana time što se umiješala u uobičajenu školsku svađu.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki

Djevojčica je zbog težine ozljeda završila na Zavodu za dječju kirurgiju bolnice Rebro, gdje je i hospitalizirana, a pojedini su roditelji, čija djeca također pohađaju školu u kojoj se dogodio sukob, ostali šokirani brutalnim napadom u kojem su akteri bili “obični” desetogodišnjaci. 

Nakon sukoba, u školi je održan i roditeljski sastanak kojem su prisustvovali roditelji sve djece iz tog razreda, a osim jedne gospođe koja se u ime svojeg sina ispričala majci stradale djevojčice, baš nitko nije stao u njezinu obranu.

"Mislim da stav škole u tom slučaju nije bio u redu i da je cijeloj situaciji uvelike pogodovao loš odnos među pojedinim učiteljima i Upravom škole", objasnio je jedan roditelj koji je želio ostati anoniman. 

Majka nesretne djevojčice, koja je još uvijek u šoku zbog događaja, odbila je detalje slučaja iznijeti u javnost, samo je kratko prokomentirala kako njezina kći zbog napada nekoliko dana nije odlazila u školu i kako se nada da će se situacija ubrzo smiriti.

O slučaju bullyinga pravovremeno je obaviještena i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić koja je napomenula kako o pojedinačnim slučajevima nasilja nad djecom ne smije davati komentare zbog zaštite privatnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene