Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Djevojčicu mlatili i snimali mobitelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokirao sam se kad me je supruga plačnim glasom nazvala i rekla mi da je naša Magdalena dobila batina i da su sve snimili mobitelom.

Odmah sam se spremio i krenuo kući u Šarengrad. Kad sam vidio snimku na mobitelu, nisam mogao zaspati cijelu noć. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odličan i miran učenik Split: Nasilnici pretukli učenika, čuvar navijao Slika nije dostupna Optuženi za napad Oteli i pretukli taksista zbog seksa na zadnjem sjedalu

Samo sam razmišljao što se to događa u dječjim glavama da mogu učiniti takvo što. Moja sedmogodišnja kći bespomoćno leži na podu i vrišti, školski je kolega udara nogama, a drugi snima, kazao je Mirko Rančki kojega je strašna vijest da je njegova kći pretučena zatekla u Karlovcu gdje je zaposlen, piše Večernji list.

Sve se događalo prije otprilike mjesec dana u blizini OŠ dr. Franje Tuđmana u Šarengradu. Svi akteri strašnog događaja pohađaju isti, tzv. kombinirani razred. Navodno je već u svlačionici škole postignut dogovor da se grozna scena snimi mobitelom. Uz Magdalenu, samo nekoliko dana poslije još je jedna djevojčica postala žrtvom zlostavljača. 

Dok se učenik trećeg razreda F. P. fizički obračunavao sa svojim školskim kolegicama, njegov pomagač sve je snimao uz komentare kako mobitel može dobro zumirati. Drugi su navijali uz povike: "Što se dereš kao baba?!"

Odmah sam otišao u školu. Rekli su mi da se sve događalo izvan ustanove, pa oni za to nisu odgovorni. Pitam onda ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca je li dijete učenik kada izađe iz škole. Pričali su da je moja kći izazivala, da je pala na pod, pokazala srednji prst i opsovala tatu dječaku koji nema oca.

Ako je to i učinila, postoje mjere da je se kazni, nipošto nije zaslužila da je netko brutalno pretuče. Govorili su i da sam ja nosio pištolj i prijetio. To nije istina. Imam ženu i troje djece i kako bih si onda dopustio da napravim takvu glupost ogorčen je Mirko Rančki koji je o svemu obavijestio policiju i Centar za socijalnu skrb. Međutim, priča je otišla puno dalje od mjerodavnih institucija. 

Dođem u kafić ili bilo gdje drugdje, a ljudi me pitaju: jesi li vidio snimku svoje kćeri? Nazivaju me, o tome priča cijeli Šarengrad i Ilok, svi su zgroženi. Sad neka znaju svi u Hrvatskoj. Strašno. Ne znam je li gore što su je istukli ili što je sve snimljeno mobitelom kaže M. Rančki. 

Međutim, upravo su zahvaljujući snimkama roditelji male Magdalene doznali što se zapravo dogodilo. Ona o tome uopće nije željela pričati.

Supruga ju je pitala što je bilo, no ona nije odgovarala. Onda se jedan dečko hvalio kako ima sve lijepo snimljeno na mobitel. Ne možete vjerovati! Uza sve što je moja obitelj proživjela, zgrožen sam i blagim kaznama. Zlostavljač je kažnjen pismeno, a snimatelj usmeno. 

Na roditeljskom sastanku pred svima sam pokazao snimku da vide što je bilo. Majka glavnog aktera priče rekla je da ga je istukla dodaje M. Rančki. Ogorčen, razmišlja i o tome da napusti Šarengrad.

Prodat ću kuću, sve i otići. Ionako nema posla. Međutim, najviše strahujem hoće li mu kćer opet dobiti batina. Imam još dvoje djece, kako da i njih pustim u školu i strahujem da će ih netko istući pita se M. Rančki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene