Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Račun tvrtke blokiran

SKANDAL u Splitu: Direktorica optužena da je oštetila državu za 17 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proračun je oštetila pogodovanjem neprioritetnim vjerovnicima od 30. studenog 2012. do 25. travnja 2013. godine.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv 30-godišnje direktorice, koja je unatoč blokadi računa tvrtke i ne poštujući isplatne prioritete naložila plaćanja nekim vjerovnicima i tako, pogodujući drugima, oštetila Republiku Hrvatsku za više od 17 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Optužnicom se okrivljenoj direktorici stavlja na teret da je od 30. studenog 2012. do 25. travnja 2013., iako je bila svjesna neprekidne blokade žiro-računa trgovačkog društva i znajući da prioritet naplate imaju vjerovnici prema Očevidniku o redoslijedu plaćanja FINE, među kojima je Republika Hrvatska na drugom mjestu; naložila plaćanja cesijama i kompenzacijama.

Plaćanje cesijama naložila je za 25 vjerovnika odnosno trgovačkih društava u ukupnom iznosu od 20.855.981,91 kunu i za dva kompenzacijama u ukupnom iznosu od 21.803.546,70 kuna.

Tereti ju se da je to učinila u vrijeme kada je to trgovačko društvo imalo nepodmirenih dospjelih dugovanja od 17,364.551,60 kuna prema Republici Hrvatskoj, koja je imala prioritet naplate u odnosu na navedene vjerovnike. Za taj je iznos oštetila proračun Republike Hrvatske, navodi se u prioopćenju objavljenom na internetskoj stranici DORH-a. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene