Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćna presuda.

Direktoru Konstruktora zbog krivotvorenja 6 mjeseci zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Direktor splitskog Konstruktora nepravomoćnom je presudom dobio šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine zbog lažnih dokumenata koje je sudu priložio kao dokaz da mu je pisanje novina osujetilo veliki posao u Libiji.

Općinski sud u Splitu danas je nepravomoćno na šest mjeseci zatvora s rokom kušenje od dvije godine osudio direktora građevne tvrtke "Konstruktor-Inženjeringa" zbog krivotvorenja isprave kojom je, po optužnici, pokušao dokazati da ga je "Slobodna Dalmacija" svojim pisanjem oklevetala i time oštetila tvrtku, za što je tražio odštetu od 1,7 milijarda kuna.

Žderić je u prosincu 2005. Općinskome sudu u Splitu podnio tužbu protiv splitskoga dnevnog lista radi naknade štete i pritom je, po navodima iz optužnice Općinskoga državnog odvjetništva, priložio krivotvoreni dopis u kojem je lažno navedeno da je zbog pisanja "Slobodne Dalmacije" izgubio veliki posao u Libiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga Akcija USKOK-a u Splitu, pod istragom tri osobe Novčanica od 50 eura 50 eura Nasjela na lažne eure: Policija podsjeća kako ih prepoznati

>> Očajni radnici Konstruktora poručili šefu: 'Žderiću, i naša dica kruva trebaju'

U navodnom dopisu libijskoga Glavnog vijeća za promet, za koji je u sudskom postupku utvrđeno da ga je Žderić krivotvorio, bilo je navedeno da je ponuda "Konstruktora" poslana na natječaj za gradnju ceste u Libiji odbijena zbog članka objavljenog u splitskoj tiskovini u kojemu je Žderić optužen za malverzacije vezane uz privatizaciju te tvrtke.

Žderić je u svojim medijskim istupima 2007. godine tvrdio kako je zbog članka u "Slobodnoj Dalmaciji" "Konstruktor" izgubio posao u Libiji vrijedan 1,5 milijarda eura te da u sudskom postupku traži odštetu od deset posto, to jest oko 1,7 miljarda kuna.

To je druga nepravomoćna šestomjesečna zatvorska kazna Žderiću. U lipnju 2012., također na splitskome Općinskom sudu, nepravomoćno je osuđen na šest mjeseci zatvora zbog sudjelovanja u nezakonitoj privatizaciji "Konstruktora". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene