Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dugi prsti

Direktor krao lozinke i na račun prebacio skoro pola milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
38-godišnjak se internet prijevarom uspio dočepati čak 460 tisuća kuna.

Službenici Odjela gospodarskog kriminala zagrebačke Policijske uprave proveli su istragu nad 38-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio zloporabu položaja i ovlasti te načinio štetu od 460.000 kuna, priopćila je na internetskim stranicama zagrebačka Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Podignuta optužnica protiv krijumčara droge Visokovrijedna meta Pao je Cezar: Krijumčari droge ubrali najmanje 3,3 milijuna eura, USKOK podigao optužnicu Internetska prevara - 1 Kakav lopov Građanke, pripazite! Žele se dokopati vašeg novca i ne prezaju ni pred čime: Žena ostala bez 22.000 eura

>> Često mijenjanje lozinki je beskorisno

Tijekom istrage utvrđeno je da je kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Zagrebu pribavio zaporke i korisničko ime za internetsko bankarstvo drugoga trgovačkog društva iz Zagreba, s čijeg je računa na račun svojeg društva prebacio 250.000 kuna.

Nakon prijenosa novca, s računa je u jednoj zagrebačkoj banci podigao 210.000 kuna, koje je potrošio za osobne potrebe i načinio štetu od 460.000 kuna.

Osumnjičeni 38-godišnjak, nakon kriminalističke istrage, odveden je jučer u istražni centar Županijskoga suda u Zagrebu, navodi policija.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene