Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Istražitelj zrakoplovnih nesreća Dinko Vodanović pronašao je ispred ulaznih vrata stana metak i dobio SMS poruku uznemirujućeg sadržaja, doznaje se danas od zagrebačke policije, koja istražuje jesu li te dvije stvari povezane i tko stoji iza njih.


Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba potvrdila je da je Vodanović jučer prijavio da je dobio uznemirujuću SMS poruku te da je ispred ulaznih vrata stana pronašao metak. 'Poruka koju je istražitelj zrakoplovnih nesreća dobio nije direktna prijetnja, nego je više riječ o poruci provokativnog sadržaja', rekla je policijska glasnogovornica, pri čemu nije objasnila pojedinosti niti je otkrila sadržaj poruke. Izjavila je kako pronalazak metka policija još ne može dovesti u vezu sa SMS porukom te da su u tijeku izvidi. 

Vezani članci Slika nije dostupna Vodanović prijavio da mu je pod automobil postavljena bomba Slika nije dostupna 'Kontrola leta nije, ne možemo znati je li uzrok pada zaleđivanje'

'Pri izlazu iz stana čekalo me zrno, mislim (kalibra) 0,9 i istoga dana dobio sam SMS poruku koja mi je isto bila sumnjiva. Čekao sam par dana i nisam to smatrao bitnim, ali pošto su montirani napisi u novinama započeli, onda sam bio prisiljen otići na policiju', kaže Vodanović. 

Nagađa se da prijetnja nije povezana s istragom o padu civilnoga zrakoplova na Velebitu, nego s prijašnjim istragama, posebno o padu vojnoga helikoptera Mi-8 u Vukovaru u srpnju 2007. No, policija zasad ne želi iznositi nikakve pojedinosti niti nagađati tko bi mogao stajati iza poruke i je li metak pred Vodanovićevim kućnim pragom namjerno ostavljen kao svojevrsna prijeteća poruka.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju