Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dinko Vodanović, glavni istražitelj zrakoplovnih nesreća, danas je zatražio od policije da provjere je li u njegov automobil podmetnuta ekpslozivna naprava.


Neslužbeno saznajemo kako je Vodanović uočio podignute brisače vjetrobranskog stakla njegovg automobila, te je zbog već zaprimljenih prijetnji posumnjao da se radi o eksplozivnoj napravi. 'Policija je psima tragačima pretražila automobil i područje oko njega, ali nije ništa pronašla', rekla je za Dnevnik.hr glasnogovrnica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

Vezani članci Sjekira (Foto: Guliver/Thinkstock) Nasilnik u Kaštelima sjekirom krenuo na policiju, svladala ga interventna: Prevezen na psihijatriju Prijetnja, ilustracija Upao u školu pa vrijeđao i prijetio, od ravnateljice tražio da otpusti jednog djelatnika

Podsjetimo, krajem prošlog mjeseca je Vodanović ispred ulaznih vrata stana pronašao metak i dobio je SMS poruku uznemirujućeg sadržaja. U zagrebačkoj policiji su tada rekli kako poruka koju je istražitelj zrakoplovnih nesreća dobio nije direktna prijetnja, nego je više riječ o poruci provokativnog sadržaja.

>> 'Pred stanom me čekao metak'

Nagađa se da prijetnja nije povezana s istragom o padu civilnoga zrakoplova na Velebitu, nego s prijašnjim istragama, posebno o padu vojnoga helikoptera Mi-8 u Vukovaru u srpnju 2007. Policija nije željela iznositi nikakve pojedinosti niti nagađati tko bi mogao stajati iza poruke i je li metak pred Vodanovićevim kućnim pragom namjerno ostavljen kao svojevrsna prijeteća poruka.