Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dervishi ponovno u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražni sudac Županijskog suda u Rijeci Duško Tišma danas je odredio jednomjesečni pritvor za Januzsa Dervishija koji je uhićen jučer čim je pušten iz pritvora.

Dervishi je istražnom sucu sproveden danas uz istražni zahtjev Županijskoga državnog odvjetništva u Rijeci zbog osnovane sumnje da je počinio dva kažnjiva djela zlouporabe droga 2000. i 2002., t.j. da je prvi put posredovao u prodaji 6,1 a drugi put 1,5 kilograma heroina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pune ruke posla za MUP Scene kao iz filma: Krijumčario migrante, pokušao pregaziti policajku, a zatim se dao u bijeg Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Uz pritvor istražni sudac je odredio i provedbu istrage, a Dervishi je u nazočnosti svoga odvjetnika iznio obranu, priopćeno je iz Županijskog suda u Rijeci.

Janusz Dervishi je nedavno nepravomoćno osuđen na Općinskom sudu u Rijeci na godinu i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja iznude, a Sudsko vijeće je pri izricanju presude odlučilo da Dervishi ostane u pritvoru zbog drugih kaznenih postupaka što se protiv njega vode na riječkome sudu te mogućnosti utjecaja na svjedoke.

On se u pritvoru nalazio od rujna 2006., kad je u spektakularnoj akciji interventne policije na više mjesta, među ostalim i u središtu Rijeke, uhićen u skupini osumnjičenih da su počinili više kažnjivih djela.

Iz pritvora je jučer pušten odlukom Sudskog vijeća na temelju zahtjeva Dervishijeva branitelja da se pusti zbog izdržane gotovo cijele zatvorske kazne u pritvoru.

No na izlasku iz zgrade riječkog zatvora dočekali su ga policajci i ponovno uhitili zbog sumnje da je počinio kažnjiva djela zlouprabe droga.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene