Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drska krađa

Dan prije obljetnice nestale spomen ploče braniteljima Saborskog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije od triju spomen-ploča poginulim hrvatskim braniteljima u Saborskom, koje su postavili članovi Udruge branitelja Saborsko, nestale su sa svojih postolja.

Budući da je izrada jednog spomen-obilježja prošle godine stajala devet tisuća kuna, zajedno s radovima materijalna šteta je oko 20.000 kuna, ali je uznemiravanje građana, posebno stradalnika i remećenje teško uspostavljenih dobrosusjedskih odnosa između Hrvata i Srba, neusporedivo veća šteta, kazala je općinska načelnica Đurđica Špehar.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Statistika Tko je prosječni hrvatski kriminalac, koje je dobi i zbog čega završi iza rešetaka?

>> Iz dvorišta kuće ukrao tri povijesne kamenice

Ona se nada da je to divljaštvo obična krađa kamena kao vrijedna materijala, ali činjenica da se to dogodilo samo dan prije obilježavanja 19. obljetnice pada Saborskog, jer su 12. studenog 1991. Saborsko morali napustiti svi Hrvati, selo je bilo potpuno razrušeno i spaljeno, a 22 mještanina su poginula, to otvara sumnje koje se moraju razjasniti, kazala je Špehar.

Po njezinim riječima spomen-obilježja hrvatskim braniteljima postavljena su na tri mjesta u selu u povodu lanjskog Dana domovinske zahvalnosti, a sada su nestale dan uoči obljetnice pada Saborskog.

'Nadam se da će policija pronaći počinitelje da bi se potpuno razjasnilo je li riječ o krađi zbog koristoljublja ili politički motiviranu činu', kazala je Špehar. U Domovinskom ratu u Saborskom su poginula 52 mještanina. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene