Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ponovno na sudu

Crnogorci uhvaćeni s 208 tona baruta izjavili da su nevini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Rijeci je počelo ponovljeno suđenje za krijumčarenje 208 tona vojnog eksploziva na brodu Boka Star, otkrivena u riječkoj luci u listopadu 2002.

Optuženi su vlasnik i zapovjednik broda M. B. i J. N.  te prvi časnik palube D. B., svi iz Crne Gore, za izbjegavanje carinskog nadzora i nedopušteno posjedovanje oružja i eksplozivnih tvari, a Balić još i za krivotvorenje službene isprave.

Pročitajte i ovo Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili Zaplijena droge (Foto: AFP) Uhićena kotorska skupina Kod susjeda na brodu pronađeno 20 tona hašiša

Na današnjem suđenju pred sudskim vijećem, kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić, M.B i J.N., koji je došao na raspravu, izjavili su da se ne osjećaju krivima. D.B.-u će se i ovaj put suditi u odsutnosti.

Tereti ih se da su na brod u barskoj luci u Crnoj Gori ukrcali 208 tona baruta višestruke primjene u vojnoj industriji. Teret je bio deklariran kao aktivni ugljen i filteri za vodu. Brod Boka Star je do Rijeke doplovio tegleći drugi brod iz Crne Gore. Nakon ulaska u riječku luku otkriven je ilegalni teret te su uhićeni J.N. i D.B. koji su pušteni nakon dva mjeseca pritvora. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene