Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crna subota

Na prometnicama poginulo pet osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Subotu su u Hrvatskoj obilježile velike gužve u prometu. U kilometarskim kolonama se putovalo na pravcima prema moru. Brojne prometne nesreće dodatno su otežale promet, a u četiri teške smrtno je stradalo čak pet osoba.

U prvim jutarnjim satima subote na Jadranskoj magistrali u Omišu poginuo 21-godišnji vozač BMW-a splitskih registarskih oznaka kad je sletio s ceste i udario u bor, izvijestila je splitska policija.

Pročitajte i ovo Prometna policija, ilustracija Gužve Nesreće na autocestama: Na A3 i A4 vozi se uz ograničenja Slika nije dostupna Crne statistike Ove godine u prometu poginulo 289 osoba, 6 posto više no lani

U izravnom sudaru dvaju vozila, koji se dogodio u 4,45 sati na jugozapadnoj obilaznici grada Varaždina, poginula su dvojica mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik iz njegovog automobila, izvijestila je varaždinska Policijska uprava. Sudar se dogodio kad je 21-godišnji vozač, zbog neprilagođene brzine, osobnim vozilom prešao udesno na cestovnu bankinu i udario u metalnu odbojnu ogradu i zanio se ulijevo na prometni trak u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišlo osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin.

Na državnoj cesti D53 Slavonski Brod - Našice kod mjesta Gornji Slatinik u 16,30 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je na mjestu poginuo vozač motocikla I.Š.(31) iz Slavonskog Broda. Stradao je u izravnom sudaru s osobnim automobilom.

U teškoj prometnoj nesreći u predjelu Teplog boka kod Primoštena na državnoj cesti D-8 oko 14 sati poginuo je motociklist. Utvrđeno je da je 42-godišnji ruski državljanin upravljao osobnim automobilom marke 'Peugeot' zadarskih registarskih oznaka krečući se smjerom istok-zapad. Dolaskom na predio Tepli Bok počeo je skretati ulijevo, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Tom prilikom došlo je do sudara prednjeg lijevog bočnog dijela njegova automobila i desnog zadnjeg bočnog dijela motocikla marke 'Honda' sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak iz Siska, a koji se kretao istom cestom u istom smjeru i u trenutku nesreće nalazio se u fazi nepropisnog pretjecanja.

Nakon sudara vozač motocikla izgubio je kontrolu nad upravljačem i skupa s motociklom i 23-godišnjom putnicom pao na kolnik. Motociklist je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je preminuo u šibenskoj bolnici.

Vozač automobila sutra će uz kaznenu prijavu biti priveden istražnom sucu Županijskog suda u Šibeniku zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene