Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezen u bolnicu

VIDEO: Cokariću pozlilo, prekinuto suđenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje pljačkašima središnje splitske pošte 2008. danas je prekinuto jer je u sudnici pozlilo drugooptuženom Miri Cokariću kojega su djelatnici hitne pomoći odvezli u bolnicu.

Cokarić je izgubio svijest dok je svoju obranu izricao Boris Marušić, a na sudu se doznaje da je Cokariću najvjerojatnije pozlilo jer štrajka glađu skupa s dijelom zatvorenika u zatvoru na Bilicama. Na današnjoj raspravi optuženi Mladen Stupalo je odbio dati bilo kakvu obranu jer se, kako je rekao, sada nema tko brinuti za njegovu djecu budući da mu je supruga u bolnici. 'Ovo mi je suđenje uništilo život, upropaštena mi je obitelj. Ne želim više odgovarati ni na kakva pitanja', kratko je rekao. Nakon njega svoju je obranu iznio zaštitar u opljačkanoj pošti Boris Marušić koji je i sucu Brunu Kleinu kao prije toga i istražnom sucu zanijekao da je u ožujku 2008. sudjelovao u pljački pošte iz koje je ukradeno 15 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Policija ispred poslovnice Hrvatske pošte, ilustracija Istraga u tijeku Usred dana opljačkao poštu: Zaposlenici prijetio vatrenim oružjem i pobjegao s novcem Ilustracija phishing kampanja Pošalju poruku pa ukradu novac! Policija upozorava: "Nikad ih ne otvarajte"

>> Split: Pljačka stoljeća čeka dokaze

'Moja je jedina nesreća što kao zaštitar nisam prijavio starijega, neuglednog gospodina, sijede kose, crvena u licu, alkoholičara koji me u pošti pitao gdje je šalter uplatnica, a poslije sam ga još jednom vidio. Nikog od optuženika ne poznam osim Stupala i to površno jer smo kratko bili susjedi. Njega sam honorarno šišao jer sam po struci frizer. Iz viđenja znam i Miru Cokarića, kotlovničara u bolnici', kazao je Marušić. Pljačku su izveli Zoran Stevanović i Milan Mitić, kojima se sudi u odsutnosti, a treći pljačkaš iz Srbije Strahinja Rašeta poginuo je u Beogradu devet mjeseci nakon pljačke, kad je podmetao eksploziv pod automobil Milana Mitića, s kojim se posvađao zbog podjele opljačkana novca.

Do sada je obranu iznijelo šest optuženika: Miroslav Hršum, braća Miro i Emil Cokarić, službenica Hrvatske pošte u Splitu Vesna Vuco, Mladen Stupalo i danas zaštitar Boris Marušić, koji će zbog prekida najvjerojatnije sutra nastaviti davati svoje obrane. Sutra se očekuje i obrana optuženika Joze Certe, negdašnjeg predsjednika kaštelanske HVIDRA-e. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene