Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U odmotavanju klupka oko nesreće u kojoj je stradala 20-godišnja Ivana Obad pojavio se i četvrti vozač Sven Šalković.


Tog kobnog petka Šalković je vozio Ultimu GTR koja stoji između 70 i 80 tisuća eura te može postići brzinu do 300 kilometara na sat. No, kako je kazao za Večernji list, nije sudjelovao u nikakvim utrkama na autoputu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Nismo se utrkivali, polako smo išli prema Grobniku' Slika nije dostupna 'Čolak se znao nesportski ponašati, a imao je i tri godine zabrane nastupa'

Šalković, inače 30-godišnji informatičar koji živi i radi u Koelnu kaže da je brzi automobil kupio jer mu je to bio san te da se s njim ne utrkuje po autocestama već ga je samo nekoliko puta isprobao na Grobniku.

>> Rasvjetljava se uzrok nesreće u kojoj je poginula Ivana Obad

>> VIDEO: Divljaštvo na cestama u Hrvatskoj je uobičajeno

Tog petka, otkriva za list, su zajedno, vozili četiri automobila  u koloni, no kaže samo do Karlovca odakle su se odvojili, a ovi su ga prestigli. Kad je on s Ultimom stigao do mjesta nesreće, Ferrari je već bio gorio. Također otkriva kako je stao pokraj mjesta nesreće, no da od vatre i dima se nije mogao približiti.

'Mislili smo da oboje gore, a onda smo poslije nekoliko minuta vidjeli Čolaka kako se miče u polju. Djevojku na žalost nismo mogli vidjeti od dima i vatre, volio bih da samo joj mogao pomoći. Zato nije korektno kako pišu mediji da sam pobjegao', rekao je za Večernji.