Obavijesti Video Pretražite Navigacija
32 godine zatvora

Godinama ju zlostavljao, a onda nogom kuhinjskog stola zatukao na smrt

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog brutalnog ubojstva supruge koju je, nakon godina zlostavljanja, u siječnju 2012. do smrti zatukao nogom kuhinjskog stola, Fejzo Hodić u ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 32 godine zatvora.

Sudac zagrebačkog Županijskog suda Tomislav Juriša je, izričući presudu, naveo okolnosti teškog ubojstva rekavši da je Hodić suprugu zavezanu samoljepljivom trakom pretukao nogom stola, obrijao joj glavu i palio zagrijanom žicom.

Pročitajte i ovo Dojava o bombi na Županijskom sudu u Zagrebu - 6 I pas bio u potrazi FOTO Drama na sudu u Zagrebu: Dojava o bombi bila je lažna, a poziv je upućen iz susjedne zemlje Zapadni kolodvor Izboden je U Zagrebu kod Zapadnog kolodvoda pronađeno tijelo: Policija uhitila osumnjičenog muškarca

Okrutno ubojstvo dogodilo se 18. siječnja 2012. u stanu u zagrebačkoj Ulici Frana Alfirevića, iz kojega je Hodić nakon višesatnog iživljavanja iznio tragove zločina, a mrtvo suprugino tijelo cijele noći ostavio pored maloljetnog sina u krevetu. Tek idući dan Hodić je nazvao hitnu medicinsku pomoć, tvrdeći da je suprugu pronašao ozlijeđenu na ulici.

Zbog nezapamćenog zločina Hodić je ranije u dva navrata osuđivan na 37 godina zatvora, a obje je presude poništio Vrhovni sud.

Ubojstvo Antonije Bilić: Vještaci povezali Paravinjin šleper s mjestom pronalaska tijela

Prvu je presuda poništena jer Hojdićev blago mentalno zaostali sin, pored kojega je u krevet polegao tijelo mrtve supruge, nije upozoren da ne mora svjedočiti protiv oca, koji ga je čak pokušao okriviti za nemilosrdan zločin. No, on je i na novom suđenju istaknuo da je otac njega i pomajku zlostavljao duže od deset godina te je Fejzo Hodić bio ponovno osuđen na 37 godina zatvora.

Pri obrazloženju današnje presude javnost je morala napustiti sudnicu, no kako je istaknuto u izricanju presude - 32 godine zatvora jedinstvena je kazna za ubojstvo supruge, ali i za zlostavljanje maloljetnog sina. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene