Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pedesetpetogodišnji umirovljeni časnik Hrvatske vojske zatvorio se jučer popodne u obiteljsku kuću u Ulici "Gromova" u Petrinji i prijeti da će počiniti samoubojstvo, a policija s njim pregovara kako bi se ta situacija prevladala mirno.


Prema riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra sisačko-moslavačke Policijske uprave Elvisa Gudeca hrvatski državljanin se jučer iza 16 sati zatvorio u svoju kuću u Ulici "Gromova" u Petrinji i prijeti da će počiniti samoubojstvo.

Vezani članci Slika nije dostupna Branitelj iz Petrinje predao se policiji Slika nije dostupna 'Nema predaje, ubit ću se, povucite se'

Cijela je ulica blokirana,a u pomoć policajcima došla je interventna postrojba iz Zagreba. Noćas je, saznaje Petrinjski radio, branitelj  tražio cigarete i gaziranu vodu, a jedno vrijeme je i pucao. Stalno šalje SMS poruke, a cijelu noć je razgovarao samo s Mladenom Lončarom, načelnikom odjela za psihosocijalnu pomoć Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Pregovarači MUP-a s njim razgovaraju i utvrđuju okolnosti koje su ga navele na taj čin. Neslužbeno se saznaje da su ljubavni problemi uzrok ove drame, odnosno, neriješeni imovinsko-pravni odnosi s Petrinjkom s kojojm je branitelj bio u vezi.