Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bocom gađao mladiće iz Srbije, prijava za zločin iz mržnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog vrijeđanja dvojice državljana Srbije i bacanja boce na njihov automobil policija je uhitila 21-godišnjaka iz Knina i prijavila ga za nasilničko ponašanje povezano sa zločinom iz mržnje.

Mladić je uhićen kasno sinoć u Kninu, nakon čega je priveden u Istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, priopćila je danas šibenska policija.

Pročitajte i ovo Policija "Bio je to strašan stres" Azijca napali u Zagrebu: "Rekao mi je 'fu*k you China', a onda sam dobio bocom u glavu pa su krenuli udarci..." Slika nije dostupna Sve snimila nadzorna kamera Zločin iz mržnje: Tinejdžeri pregazili muškarca jer je crnac?

Sumnjiči ga se da je u noći sa subote na nedjelju pijan u kninskoj Ulici Petra Krešimira IV. prišao parkiranom osobnom automobilu "golf", srpskih registracijskih oznaka, u kojem su bili mladića državljana Srbije u dobi od 19 i 21 godine, te ih, kako kažu u policiji, bez povoda počeo vrijeđati.

Kada su se oni pokušali udaljiti 21-godišnjak je na automobil bacio pivsku bocu i razbio zadnje vjerobransko staklo.

Policija je protiv mladog Kninjanina podnijela prekršajnu prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira te ga privela istražnom sucu zbog zločina iz mržnje.

Prema Kaznenom zakonu, zločin iz mržnje je svako kazneno djelo počinjeno iz mržnje prema nekome zbog njegove rase, boje kože, spola, spolne orijentacije, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovine, rođenja, naobrazbe, društvenog položaja, dobi, zdravstvenog statusa ili drugih osobina.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene