Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mislav Merkaš

Bivši policajac optužen da je od prostitucije zaradio 162.000 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Podignuta je optužnica protiv Mislava Merkaša. On je optužen da je kao policajac zadužen za suzbijanje prostitucije svodnicima dojavljivao podatke o racijama.

Uskok je nakon jednogodišnje istrage podnio optužnicu protiv bivšeg zagrebačkog kriminalista Mislava Merkaša koji je kao policajac zadužen za suzbijanje prostitucije svodnicima navodno dojavljivao podatke o racijama i na taj način u šest godina zaradio najmanje 162.000 eura, doznaje se u državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene

Uz Merkaša je optužnicom obuhvaćeno još 12 osoba, uglavnom svodnika, ali i bivša zagrebačka policajka koja je također osumnjičena za prodavanje informacija. Uskok tvrdi da se 13 optuženih udružilo zbog primanja i davanja mita, podvođenja i pomaganja u tim nedjelima.

Merkeš je uhićen početkom prosinca prošle godine, a policija ga je tada sumnjičila da je prodajom informacija o racijama zaradio osjetno više, čak 250.000 eura.

Blokirana imovina policajcu osumnjičenom za korupciju

Osim što je ostale povezao u 'zajedničko djelovanje' Merkeš je, po tvrdnjama tužiteljstva, 'za novčanu naknadu i druge protuusluge', okrivljenicima za koje je znao da organiziraju pružanje seksualnih usluga redovito dojavljivao povjerljive podatke o početku i dovršetku policijskih akcija, tzv. racija, usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje prostitucije, navodi Uskok u službenom priopćenju.

Tužiteljstvo tvrdi da je vodeći zagrebački policajac za prostituciju osobama koje su mu trebale biti meta 'čuvao leđa' punih šest godina. Osim što ih je obavještavao o policijskim racijama odavao im je i podatke o tajnom nadzoru, odnosno prisluškivanju telefona, praćenju i slično.

Neslužbeno se doznaje da je u skupinu bila uključena i njegova supruga koja je svodnicima dostavljala mobitele preko kojih su razgovarali i navodno ih vrlo često mijenjali kako im ne bi ušli u trag. U akciji je, po pisanju medija, uhićen i dizajner web stranica na kojima se oglašavala prostitucija.

Članove skupine se tereti i da su prostituciju, osim preko interneta, oglašavali i u oglasnicima, a dio optuženika tereti se da su radili 'pomoćne poslove' poput unajmljivanja stanova ili dovoženja klijenata i prostitutki. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene