Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubio ga s četiri hica u leđa

Bivši policajac dobio 14 godina zatvora za ubojstvo Ivana Mamića (19)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši policajac Siniša Šoštarić koji je u veljači prošle godine u Zagrebu s četiri hica u leđa ubio 19-godišnjeg Ivana Mamića danas je nepravomoćno osuđen na 14 godina zatvora i obvezno psihijatrijsko liječenje.

Sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Rajka Tomerlin kazala je da je tijekom suđenja nedvojbeno utvrđeno da je Šoštarić nakon verbalnog i fizičkog sukoba s mladim Mamićem i njegovim prijateljem otišao po službeni pištolj i 19-godišnjaka brutalno ustrijelio.

Kazala je da je obračun počeo uvredama, nakon čega je Šoštarić iako "odrasli čovjek i policajac", dvojicu mladića proganjao po gradu. "Mlada osoba poginula je od ruke osobe koja je dužna čuvati zakon", kazala je sutkinja poručivši Šoštariću da mu se kazna možda čini velikom, ali da će se on, za razliku od Mamića, ipak vratiti svojoj obitelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini Zastava Islamske republike Pripadnik ISIL-a U BiH osuđen terorist koji se predstavljao kao humanitarac u Siriji

>> Prijatelji ubijenog mladića Ivana Mamića policajcu: Ubojico! Đubre!

Bivši policajac u mladića je pucao jer su se posvađali nakon što su se "okrznuli" prolazeći jedan kraj drugoga na zagrebačkoj Remizi. Nakon što je mladića pronašao i ustrijelio na Jarunu 19-godišnjak je mobitelom uspio nazvati službu 112 i javiti da je ranjen, no dva sata kasnije umro je u bolnici. Kada je iz medija saznao da je Ivan Mamić umro policajac je pokušao prikriti zločin i do uhićenja je nastavio dolaziti na posao. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene