Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočio na suđenju

Bivši direktor Ine: Ja i Sanader o Fimi mediji nikada nismo razgovarali

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnji direktor Ine Tomislav Dragičević na suđenju u slučaju Fimi media posvjedočio je kako s bivšim premijerom Ivom Sanaderom o spornoj marketinškoj agenciji nikada nije razgovarao.

Bivši predsjednik uprave Ine Tomislav Dragičević posvjedočio je danas na suđenju u slučaju Fimi media da s optuženim bivšim premijerom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom nikada nije razgovarao o suradnji nacionalne naftne kompanije s marketinškom agencijom po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera u hrvatskoj politici.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Štedio na dnevnicama Sanader: U 20 godina nikada nisam platio ručak Slika nije dostupna Nastavak suđenja Matković branila Sanadera: Fimi mediju nije spominjao, ta tvrtka nije ni radila za HDZ!

"Sanadera sam upoznao i prije nego što je postao premijer i o Fimi mediji nismo nikada razgovarali", kazao je Dragičević na zagrebačkom Županijskom sudu. Rekao je i da se ne sjeća sastanka u Vladi na kojemu ga je Sanader, u društvu člana Inine uprave Josipa Petrovića, tražio da omogući suradnju s Fimi medijom.

>> Sanaderov tjelohranitelj 'Tigar' sjeća se samo odlazaka na misu

Sastanak u Vladi kojega se Dragičević nije mogao sjetiti u svom je istražnom iskazu spomenuo bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić, jedan od optuženika koji je priznao USKOK-ove optužbe da je sudjelovao u izvlačenju 70-ak milijuna kuna iz državnih institucija i tvrtki preko agencije Fimi media.

"Svi koji su upoznati s načinom funkcioniranja Ine znaju da takav posao ne bih niti mogao namjestiti", posvjedočio je Dragičević. Prisjetio se i da je za Fimi mediju čuo tek kada ga je direktor korporativnih komunikacija Tomislav Štengl izvijestio da Petrović na njega vrši pritisak kako bi se tu agenciju uvrstilo u "okvirni ugovor".

"Rekao je da je Fimi medija prošla proceduru, ali da u prethodnoj pripremi nije sve odrađeno kako treba", kazao je Dragičević, ističući da za suradnjom nije bilo potrebe jer je Ina i sama mogla odraditi takve poslove.

Suđenje se nastavlja 20. svibnja kada bi se na klupi za svjedoke trebali pojaviti bivši predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković i nekadašnji Sanaderov suradnik iz Ministarstva vanjskih poslova te državni tajnik za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić.

Optužbe za punjenje HDZ-ovog "crnog fonda" novcem izvučenim preko marketinške agencije Fimi media priznali su, osim Barišića, vlasnica agencije Nevenka Jurak i bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević. Uz Sanadera jedino njegov bivši glasnogovorik Ratko Maček smatra da je žrtva političkog procesa, dok se HDZ brani tvrdnjama da regularna stranačka tijela nisu znala ništa o navodnim nezakonitostima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene