Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Štetni ugovori

Bivši direktor Herbosa kazneno prijavljen, oštetio tvrtku za 10 milijuna kn?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog brojnih štetnih ugovora, kojima je tvrtku, kojoj je bio na čelu, oštetio za više od 10 milijuna kuna, protiv 57-godišnjaka su službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave sisačko-moslavačke, podnijeli kaznenu prijavu sisačkom Županijskom državnom odvjetništvu.

Kako je priopćeno u Policijskoj upravi, njega se sumnjiči za kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

Pročitajte i ovo Ana Knežević Što se dogodilo? Boja u spreju i čudne poruke otkrivaju detalje nestanka Ane Knežević, ali ključno pitanje ostaje neodgovoreno: "Možeš li mi ovo prevesti?" Tomislav Tomašević Siguran grad Tomašević nakon stravičnog femicida kod bolnice: "Imamo manje ubojstava od drugih europskih gradova"

Riječ je o Miji Ivankoviću, bivšem predsjedniku Uprave sisačkog Herbosa, nekad našeg vodećeg proizvođača sredstava za zaštitu bilja, koji je već dvije i pol godina u stečaju.

I prije stečaja, predstavnici sindikata u Herbosu, koji je svojedobno zapošljavao i 800 radnika, upozoravali su na štetne ugovore. Policija spominje desetak štetnih ugovora sklopljenih uglavnom 2010. i 2011. godine s tvrtkama iz Svetog Ivana Zeline, Nove Gradiške, Novog Sada, Jastrebarskog, Martinske Vesi i drugih mjesta.

Grad očajnih: Nakon novih otkaza prijeti socijalni kolaps!

Dugovi tvrtke prema vjerovnicima postajali su sve veći, a sisačka gradska uprava, pravdajući to očuvanjem radnih mjesta, Herbosu je oprostila milijunske iznose za neplaćenu komunalnu naknadu. Mijo Ivanković nije želio komentirati sumnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene