Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svaki osmi nezaposlen

Grad očajnih: Nakon novih otkaza prijeti socijalni kolaps!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavlja se očaj građana Siska. Još jedna velika tvrtka otišla je u stečaj a s njom je pod upitnik stavljeno 150 radnih mjesta i obitelji.

Iz grada su uputili apel novoj vladi. Ako se uskoro ne vrate investitori, Sisku prijeti socijalni kolaps. Radnici su u Sisku ponovno na ulicama. U stečaj odlazi i Herbos, tvrtka koja proizvodi zaštitna sredstva za poljoprivedu. Tvrtka je u milijunskim dugovima.

Pročitajte i ovo Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti" Nesreća u Sisku - 3 Žena poginula na mjestu Poznati detalji stravične nesreće u Sisku: "Auto je totalka, čak je motor ispao"

'Ovdje radim 22 godine. Samo sam to tražio, pravo na rad, ništa drugo', očajan je Marko. 'Ja sam osoba koja je sama sebi pisala odluku o stalnom radnom odnosu. A sad ću si pisati o prestanku', kazala je Gordana.

Milan Anđelić pak, odrađuje posljednje dane u željezari u kojoj je proveo pola života. A tek mu je 40. 'Teško mi se s ovim pozdraviti. Djeca, ovaj Božić će im biti još dobro, a dalje kakvi će im ostali Božići biti ja ne znam. Stvarno ne znam', kazao je Milan kroz suze jer o njemu ovisi osmero članova obitelji.

'Jedino ona nas drže. Djeca. Njima ne smije ništa nedostajati. A nama, kako bude', dodala je njegova supruga Sabina koja je nezaposlena. Nitko je kaže, s četvero djece ne želi zaposliti. 

Sisak je grad s 52.233 stanovnika. Nezaposlenih s radnicima željezare uskoro će biti 6.178 što znači da je gotovo svaki osmi stanovnik bez posla.

Gradonačelnik je za pomoć zamolio i novog premijera. Sisak ne može sam. 'Danas, kad investitori dođu, pitaju gdje je autocesta. Ja slegnem ramenima. Pitaju gdje vam je modernizirana željeznica. Ja slegnem ramenima. Pitaju zašto nemate teglenice na Kupi. Ja slegnem ramenima', kaže gradonačelnik Dinko Pintarić.

Do sada to država nije rješavala. Upitna je i modernizacija rafinerije. Propadne li i ona, od nekad industrijskog, Sisak bi mogao postati - grad duhova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene