Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ se ne boji

Barišić spreman sve reći USKOK-u, oni nikako da mu daju termin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Širi se istraga protiv HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića. USKOK sumnja na korupciju i u antikorupcijskoj kampanji pod nazivom 'Stop korupciji'.

Korupcija narušava temeljne vrijednosti društvenih odnosa svakoga demokratskog i građanskog društva. No to nije spriječilo Mladena Barišića i Nevenku Jurak da i na antikorupcijskoj kampanji izvuku milijun i 700 tisuća kuna. Sumnjiva antikorupcijska kampanja provodila se u Carinskoj upravi gdje je Barišić šefovao.

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Ilustracija U više država Trojica Hrvata prošvercala stotine kilograma droge po Europi, USKOK otkrio kako su to učinili

USKOK je po treći put protiv njega proširio istragu, a sud mu odredio nova 2 mjeseca istražnog zatvora. Obrana nekadašnjeg HDZ-ovog rizničara tražit će blaže mjere. 'Zakon o kaznenom postupku poznaje istražni zatvor u domu, u vlastitom domu', rekao je Rajko Mlinarić, odvjetnik Mladena Barišića.

Barišić više ne želi šutjeti

U obzir kaže nije uzeto ni to da Barišić više ne želi šutjeti. 'Sve što zna o ovim optužbenim tvrdnjama on je u aktivnoj obrani spreman iznijeti pred zamjenicima ravnatelja USKOK-a', dodao je Mlinarić. A oni nikako da mu daju termin kako bi Barišić rasvijetlio veze između javnih tvrtki i Fimi medije.'Barišićeva obrana se ne tiče vrha HDZ-a s obzirom da se ni optužba tako ne definira', odgovorio je Mlinarić na pitanje da li vrh HDZ-a treba strahovati od Barišićeve obrane.

>> Barišić u pritvoru još dva mjeseca

O izvlačenju novca svjedočio je u USKOK-u i bivši ministar Ivica Kirin. Nagađanja da se saslušava i druge tada visokopozicionirane HDZ-ovce, bivši tajnik odbacuje. 'Ne, oko Fimi medije niti jednu jedinu riječ', odgovorio je Ivan Jarnjak na pitanje da li su razgovarali oko toga da HDZ financira Fimi medije. Sumnjivi poslovi Polančeca, Mravka, Barišića, koji je korupciju, sumnja se, provodio čak i u njezinoj antikampanji, sa strankom, tvrde u HDZ-u, nemaju veze.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene