Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Širi se istraga protiv HDZ-ovog rizničara Mladena Barišića. USKOK sumnja na korupciju i u antikorupcijskoj kampanji pod nazivom 'Stop korupciji'.


Korupcija narušava temeljne vrijednosti društvenih odnosa svakoga demokratskog i građanskog društva. No to nije spriječilo Mladena Barišića i Nevenku Jurak da i na antikorupcijskoj kampanji izvuku milijun i 700 tisuća kuna. Sumnjiva antikorupcijska kampanja provodila se u Carinskoj upravi gdje je Barišić šefovao.

Vezani članci Andrija Jarak Analiza potencijalne nove afere u zdravstvu: "Ključno pitanje - vrijedi li taj posao 1,1 milijuna kuna?" No to nije jedini problem Ministarstva Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu"

USKOK je po treći put protiv njega proširio istragu, a sud mu odredio nova 2 mjeseca istražnog zatvora. Obrana nekadašnjeg HDZ-ovog rizničara tražit će blaže mjere. 'Zakon o kaznenom postupku poznaje istražni zatvor u domu, u vlastitom domu', rekao je Rajko Mlinarić, odvjetnik Mladena Barišića.

Barišić više ne želi šutjeti

U obzir kaže nije uzeto ni to da Barišić više ne želi šutjeti. 'Sve što zna o ovim optužbenim tvrdnjama on je u aktivnoj obrani spreman iznijeti pred zamjenicima ravnatelja USKOK-a', dodao je Mlinarić. A oni nikako da mu daju termin kako bi Barišić rasvijetlio veze između javnih tvrtki i Fimi medije.'Barišićeva obrana se ne tiče vrha HDZ-a s obzirom da se ni optužba tako ne definira', odgovorio je Mlinarić na pitanje da li vrh HDZ-a treba strahovati od Barišićeve obrane.

>> Barišić u pritvoru još dva mjeseca

O izvlačenju novca svjedočio je u USKOK-u i bivši ministar Ivica Kirin. Nagađanja da se saslušava i druge tada visokopozicionirane HDZ-ovce, bivši tajnik odbacuje. 'Ne, oko Fimi medije niti jednu jedinu riječ', odgovorio je Ivan Jarnjak na pitanje da li su razgovarali oko toga da HDZ financira Fimi medije. Sumnjivi poslovi Polančeca, Mravka, Barišića, koji je korupciju, sumnja se, provodio čak i u njezinoj antikampanji, sa strankom, tvrde u HDZ-u, nemaju veze.