Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sud nije povjerovao njenoj obrani

Bankarka osuđena zbog krađe 4,5 milijuna kuna s računa klijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša djelatnica Zagrebačke banke, optužena da je s računa 18 klijenata tijekom šest godina ukrala gotovo 4,5 milijuna kuna koje je potom nadomještavala novcem iz bankarskog trezora, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora.

"Nitko na suđenju nije potvrdio vašu obranu. No, prema onome što je otkriveno ispalo je da su ljudi oštećeni", kazao je sudac Željko Horvatović. Ustvrdio je i da joj sud nije povjerovao jer je vještak na njenom računu pronašao više od 1,4 milijuna kuna uplaćenih od 1999. do 2005. za koje je optužena tvrdila da ne zna odakle joj.

Uz zatvorsku kaznu optužena će Zagrebačkoj banci morati vratiti 430.000 kuna, a gotovo četiri milijuna kuna Croatia Osiguranju koje je pokrilo štetu banke

Pročitajte i ovo Ilustracija - 6 Mobilno bankarstvo Velika promjena u banci zbunila građane: Doznajemo kako možete zadržati fizički token Ilustracija Mobilno bankarstvo Banka najavila ozbiljnu promjenu: Nekim se građanima neće svidjeti

>> Osnovni bankovni račun za sve građane Europske unije

Nakon što su detalji nesvakidašnje krađe procurili u javnost nekoliko je žrtava optužene opisivalo kao ljubaznu i korektnu službenicu, iako im je krivotvorila potpise i s računa dizala novac. Krivotvorene dokumente je prethodno ovjeravala pečatom banke, obavljala uplate i isplate, a novac zadržavala za sebe.

Prijevara je otkrivena u ljeto 2006. a policija je istragu nekoliko puta proširivala. Iako je tijekom suđenja kazala da se osjeća "jako krivom" bivša bankarka je tvrdila da je odgovorna za druge iznose i transakcije od onih navedenih u optužnici. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene