Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)
Policija, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL)

Dvije bankarice iz gospićke poslovnice Splitske banke, jedna iz Gospića (40), a druga iz Otočca (49), završile su u policijskom pritvoru zbog pronevjere više od milijun kuna, izvijestila je u petak ličko-senjska policija.


Gospićanku policija sumnjiči da je tijekom prosinca 2018. godine i dalje do 28. siječnja 2019. kao voditeljica poslovnice banke protupravno prisvojila gotov novac u iznosu od 1.074.670 kuna.

Vezani članci Vrhovni sud Republike Hrvatske (Foto: Željko Lukunić/PIXSELL) Otac koji je djecu bacio s balkona tražio da mu se ukine pritvor. Tvrdio je da nema opasnosti da ponovi zločin Dječja bolnica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Majka i dadilja zlostavljanog dječaka završile u Remetincu, prijeti im pet i osam godina zatvora

U pronevjeri joj je pomogla zaposlenica te banke iz Otočca, koja je svojim potpisom ovjerila neistinito izvješće o stanju glavne blagajne, znajući da stanje glavne blagajne ne odgovara podacima unesenima u izvješće, priopćila je policija.

One su u petak uhićene, predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu. (Hina)