Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantna nesreća u Zagrebu

Na pješačkom prijelazu automobilom prešao muškarcu u kolicima preko nogu pa pobjegao: "Bio je u šoku, nije se ni snašao..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U petak je na raskrižju Planinske i Ulice Donje Svetice automobil naletio na muškarca u kolicima koji je prelazio cestu na pješačkom prijelazu. Obitelj na društvenim mrežama traži svjedoke nesreće.

Društvenim mrežama širi se poziv obitelji muškarca s poteškoćama u kretanju da se jave svjedoci prometne nesreće koja se dogodila u Zagrebu u petak prijepodne. Naime, na raskrižju Planinske ulice i Ulice Donje Svetice automobil je muškarcu u kolicima prešao preko nogu i pobjegao.

Pročitajte i ovo Kombi s migrantima Odbio se zaustaviti Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Njegova kći za DNEVNIK.hr je kazala da ga je jučer boljela noga, no nije htio otići na hitnu. "Rekao je da će otići ako noga počne oticati. Uglavnom je bio u šoku jer se to jako brzo sve odvilo, nije se ni snašao.. očekivao je da će osoba stati i izaći iz auta, ali se to nije dogodilo", dodala je.

Obitelj moli za pomoć jer se radi o umirovljeniku s malom mirovinom koji ne može sam platiti popravak kolica. Tvrde da je vozilo prošlo kroz zeleno svjetlo na semaforu i skretalo ulijevo, a da je zeleno svjetlo bilo i za pješake na prijelazu.

Kako doznajemo, muškarcu su nakon prometne nesreće pomogli dostavljači koji su se tamo zatekli. Po neslužbenim informacijama očevidaca, riječ je o tamnocrvenom Opelu starijeg godišta. Iz PU zagrebačke potvrdili su da imaju dojavu o prometnoj nesreći, obavljen je očevid te je u tijeku istraga.

Inače, bježanje s mjesta prometne nesreće i nepružanje pomoći je kazneno djelo za koje je predviđena novčana, a u pojedinim slučajevima i zatvorska kazna. Statistika je u tom dijelu porazna - u čak 204 slučaja ove godine počinitelji nesreća s poginulim ili ozlijeđenim osobama pobjegli, a da unesrećenima nisu pomogli niti su nesreću prijavili.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene