U noći s nedjelje na ponedjeljak autobus APP sletio je s autoceste A1 kod Jastrebarskog u smjeru Zagreba i prevrnuo se.

Galerija


Oko 2:22 u noći s nedjelje na ponedjeljak na autocesti A1 kod izlaza Jastrebarsko u smjeru Zagreba dogodila se prometna nesreća u kojoj je sudjelovao autobus.

Vezani članci Prometni stručnjak Rajko Horvat i Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Prometni stručnjak rekonstruirao nesreću u Novskoj: ''Vozač uopće nije reagirao na sve što se događalo'' U prometnoj nesreći na autocesti A3 smrtno je stradao vozač kamiona (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) - 4 Stravična nesreća: Otkriveno što je dovelo do tragedije u kojoj je jedna osoba poginula, a više ih je ozlijeđeno

Autobusom je upravljao 36-godišnji vozač, a nakon što je sletio s ceste autobus se prevrnuo na bok. U prometnoj nesreći ozlijeđeno je osam osoba, od čega jedna teže, a sedam lakše.

Liječnička pomoć ozlijeđenim osobama pružena je u KBC Zagreb, KBC Sestre milosrdnice, Klinici za dječje bolesti u Zagrebu te Općoj bolnici u Karlovcu, izvijestila je policija. Očevidom će se utvrditi sve okolnosti nesreće.

 

Ozlijeđeni vozači i šestero putnika

Iz tvrtke Arriva, koja je preuzela APP, kazali su nam da je u trenutku nesreće u autobusu bilo ukupno 13 putnika, među kojima ih je šestero ozlijeđeno, i dvojica vozača koja su, također, ozlijeđena.

''U trenutku nezgode u autobusu je bilo 13-ero putnika i dva vozača. U prometnoj nezgodi ozlijeđeni su vozači autobusa i šestero putnika. Ozlijeđenima je pružena prva pomoć. Naši djelatnici su na mjestu događaja i pružaju podršku i pomoć putnicima. Očevid na mjestu događaja je završen, a uzrok nesreće se utvrđuje.

Trenutačno možemo potvrditi da je vozilo bilo tehnički ispravno i da su vozilom upravljali iskusni vozači koji su radili sukladno Zakonu o mobilnim radnicima.

Na autocesti kod Jastrebarskog prevrnuo se autobus
Na autocesti kod Jastrebarskog prevrnuo se autobus - 5 Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Sigurnost putnika na prvom je mjestu te u skladu s navedenim sva vozila našeg voznog parka, osim obveznih zakonskih pregleda, prolaze kroz stroge interne tehničke kontrole. Slijedom toga, sukladno internim procedurama, svako vozilo obvezno prolazi kompletan interni tehnički pregled svakih 8 tjedana, a zadnji interni pregled na autobusu koji je sudjelovalo u nezgodi izvršen je krajem prosinca 2020. kao dio obvezne redovite interne tehničke kontrole.

Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog ovog nesretnog slučaja te stojimo na raspolaganju svim putnicima'', odgovorili su.

HAK je javio da se zbog prometne nesreće na autocesti A1 na 20 + 100 km, između čvorova Jastrebarsko i Donja Zdenčina u smjeru Zagreba promet odvija jednim trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.