Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hravtske na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je kažnjena s osam mjeseci zatvora.


Kažnjena je jer je u cilju stjecanja nepripadajuće imovinske koristi za sindikat, sklopila ugovor o prodaji bedema Priuli u Splitu, iako je SSSH bio samo korisnik, a vlasnik nekretnine je Republika Hrvatska. Ugovor o prodaji potpisala je sa Skladgradnjom iz Imotskog, odnosno Slavenom Žužulom, koji je SSSH-u isplatio kunsku protuvrijednost od 618.000 eura te je sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Vladimir Živaljić, presudilo kako SSSH mora u roku od 15 dana Skladgradnji vratiti uplaćene novce.

Vezani članci Prvi maj Sindikati otkrili planove za proslavu 1. maja: "Za Hrvatsku zadovoljnih radnika" Prosvjedna povorka Povratak prvosvibanjske povorke: Sindikati najavili prosvjednu šetnju kroz grad

U obrazloženju presude, sudac Živaljić je istaknuo kako je Anu Knežević pravnica sindikata upozorila da bedem ne može biti predmet kupoprodaje jer nije izvršena podjela imovien među sindikatima, a do tada je kao vlasnik uknjižena država. Znala je i da postoji zabilješka o zabrani raspolaganja nekretninom jer su bivši vlasnici pokrenuli postupak denacionalizacije.

>> Optužena Ana Knežević, bivša predsjednica sindikata trgovine

'Svjesno je sklopila ugovor o kupoprodaji iako je znala da to ne smije učiniti. Branila se da država ne može biti vlasnik sindikalne imovine. Iako je ovo privremeno rješenje, situacija je takva. Odakle joj pravo prejudicirati?'rekao je Živaljić. Kao olakotna okolnost uzeto je nejzino držanje tijekom suđenja, činjenica da ništa nije stavila sebi u džep i da se šteta može sanirati.

Ana Knežević nije došla na izricanje presude, a njezin je odvjetnik najavio žalbu. (VLM Agencija)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju