Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Alpinistima puknuo konopac, jedan poginuo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U padu s Omiške Dinare danas je popodne smrtno stradao jedan Poljak, a drugi je lakše ozlijeđen i u stanju šoka ostao je visjeti na litici. Unesrećenog Poljaka spasio je naš proslavljeni alpinist Stipe Božić.

Spasili su ga pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) iz Splita, izvijestila je splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragedija na odmoru Čeh fotografirao divovske valove na Kanarima: Pao u more i poginuo Slika nije dostupna Zagreb: Dječak pao s krova nedovršene zgrade i preminuo u bolnici

Nesreća se dogodila oko 14 sati na Ilincu, predjelu između hidroelektrane Zakučca i mjesta Gata, zbog, kako se pretpostavlja, puknuća konopca kojim su obojica bila vezana.

Jedna je osoba pala u ponor dubok 200-tinjak metara, a druga je ostala visjeti na litici dozivajući u pomoć.

Nakon dojave policiji na mjesto događaja stiglo je 10-ak pripadnika HGSS-a koji su uspjeli spasiti jednoga planinara i utvrdili smrt drugoga, kazao je pročelnik splitskog GSS-a Vinko Prizmić.

Akcija spašavanja trajala je gotovo tri sata, a preživjeloga Poljaka spasio je proslavljeni hrvatski alpinist Stipe Božić, pripadnik GSS-a.

Preživjeli Poljak smješten je u splitskoj Kliničkoj bolnici i, kako
doznajemo, nije teže ozlijeđen, ali je u stanju šoka i iscprljen je.

Po Prizmićevim riječima planinari su bili dobro opremljeni, ali se očito odlomilo sidrište ili s opremom nešto nije bilo u redu. "Riječ je o klasičnoj alpinstičkoj nesreći", rekao je Prizmić.

Po policijskim podatcima riječ je o poljskim državljanima koji su smješteni u autokampu u Ruskamenu kod Omiša.

Očevid još traje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene