Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dubrovnik

Akcija Fortis: Palo devet dilera, amfetamine nabavljali na "dark webu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršili su višemjesečno kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo privođenjem ukupno devet hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

"Osam osumnjičenih privedeno je tijekom današnjeg dana na području Dubrovnika u sklopu operativne akcije Fortis i protiv njih će nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku biti podnesene kaznene prijave za preko 80 kaznenih djela, dok će protiv kupaca biti podneseno 10 prekršajnih prijava iz oblasti zlouporabe droga", doznaje se iz PU dubrovačko-neretvanske. 

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Stjepan i Katarina Đerek Ratac Užas na magistrali: U sudaru poginuli brat (21) i sestra maturantica, sugrađani se opraštaju - "Ovo je da srce pukne od tuge"

Trojica osumnjičenih u dobi od 24, 44 i 33 godine posljednja četiri mjeseca nabavljali su veće količine marihuane i amfetamina koje su potom prodavali na području Dubrovnika i okolice.

Pronađeni marihuana, amfetamini...

"Pretragom njihovih stanova pronađena je veća količina marihuane koja je najvećim dijelom bila pakirana za prodaju u tzv. „pizeve“, zatim manja količina amfetamina, digitalne vage, vatreno oružje i novac", poručuju iz policije.

Trojac će tijekom večernjih sati, uz kaznene prijave, biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Amfetamini s dark weba

Ostalih pet sumnjiče se za posredovanje u preprodaji ili omogućavanje trošenja droga, a koju drogu su prethodno nabavljali od spomenutih 24-godišnjaka i 44-godišnjaka i protiv njih se u redovnoj proceduri podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku.

Deveti osumnjičeni je uhićen 24. svibnja ove godine prilikom preuzimanja pošiljke od 250 g amfetamina koju je naručio putem ilegalnih internetskih stranica tzv. „dark weba“, kada je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene