U velikoj policijskoj akciji kodnog imena Flajš uhićene su 32 osobe, među kojima je i Ana Karamarko, supruga Tomislava Karamarka. Šest osoba još je nedostupno, a sumnjiče ih se za zločinačko udruženje i gospodarski kriminal

Galerija Tomislav Grahovac i Domagoj Mikić - 2 Domagoj Mikić - 1 Tomislav Grahovac i Domagoj Mikić - 3 +2 Domagoj Mikić

Oko 19 sati završilo je ispitivanje Ane Karamarko u USKOK-u. Domagoj Mikić, reporter Nove TV, doznao je od njenog odvjetnika da je Karamarko aktivno iznosila obranu.

Vezani članci Novac, ilustracija Policija i USKOK razbili zločinačku udrugu: Prijavljeni zbog utaje poreza, malverzacija u javnoj nabavi... Slika nije dostupna USKOK istražuje 27 ljudi i sedam trgovačkih društava: U zločinačkom udruženju državu oštetitili za preko 26 milijuna kuna

Kako je za Dnevnik Nove TV potvrdio odvjetnik Ivo Farčić, Karamarko je nakon ispitivanja puštena na slobodu.

"Ona je puštena da se brani sa slobode, vidjet ćemo kako će to ići, kojim tijekom će dalje ići istraga. Vjerojatno ćemo biti pozivani, ali u svakom slučaju već sama ova činjenica ima određeni značaj", rekao je Farčić.

Tomislav Grahovac, odvjetnik prvoosumnjičenog, otkrio je u Dnevniku Nove TV, da su pretrage trajale od jutra.

"Pretražen je stan, poslovni prostor, automobil... sve što je uobičajeno u ovakvim slučajevima. Ne bih u ovom trenutku govorio što je sve policija izuzela", rekao je Grahovac. 

Tomislav Grahovac i Domagoj Mikić - 2 Tomislav Grahovac i Domagoj Mikić - 2 (Foto: DNEVNIK.hr)

Njegovog klijenta se sumnjiči za zločinačko udruženje, utaju carine i poreza te pomaganje zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganje utaje carine i poreza u zločinačkom udruženju. 

Grahovac nije htio otkriti što sve stoji u pouci o pravima već će više moći govoriti kad prouči kompletan spis i dođe do svih dokaza. Nije htio više govoriti ni vezi Ane Karamarko i prvoosumnjičenog. "Nisam imao prilike napraviti uvid u spis tako da ne znam postoji li uopće veza između njih i kakva je", kaže Grahovac. 

Njegov klijent do 20 sati još nije bio saslušan, no moguće je da će ga saslušati do kraja dana. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju