Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U nastavku suđenja bivšem predsjedniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću danas je trebao svjedočiti Davor Komerički koji je već posvjedočio da je Vidošević tražio da za njega pere novac. No ročište je odgođeno.


Davor Komerički jedan je od krunskih svjedoka optužbe u slučaju Remorker u kojem se bivši predsjednik HGK Nadan Vidošević tereti za izvlačenje čak 39 milijuna kuna preko fiktivnih ugovora.

Vezani članci Nadan Vidošević Nastavljeno suđenje Nadanu Vidoševiću, njegova odvjetnica upozorila na teške uvjete rada na sudu Slika nije dostupna Vesna Rodić i privatne Vidoševićeve račune naplaćivala Komori

Bivši televizijski producent Komerički ispričao je pred sudskim vijećem zagrebačkog Županijskog suda da ga je krajem 2006. Vidošević tražio da na neki način za njega pere novac. Nakon što ga je spojio s Igorom Premilovcem, preko čijih tvrtki se izvlačio novac, Vidošević mu je rekao da će to operativno raditi Zdenka Peternel i da je njemu bitno samo to da se donese nazad ono što je Komora isplatila.

Komerički je uhićen u listopadu 2013. zajedno s Vidoševićevom suradnicom Zdenkom Peternel koju tužiteljstvo tereti da je kao predstojnica ureda predsjednika HGK i voditeljica koordinacije velikih projekata sredinom 2005. osmislila način isplaćivanja novca preko fiktivnih ugovora.

Optužnicom u aferi Remorker koju je Uskok protiv Vidoševića i još osam osoba podigao u srpnju 2015. predloženo je da se Vidoševiću oduzme imovinska korist od čak 39 milijuna kuna koja je, kako tvrdi tužiteljstvo, u nesrazmjeru s njegovom imovinom.

Iz tog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju