Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Bruno Fantulin/Pixsell

Policijski službenici evakuirali su stanare zgrade i ugasili vatru koja je izbijala iz plinske boce. Osumnjičena je 80-godišnja žena.


Omiški policajci proveli su kriminalističko istraživanje nad 80-godišnjakinjom. Sumnja se da je u ponedjeljak oko 11:40 izazvala požar u stubištu stambene zgrade. 

Vezani članci U požaru vikendice kod Bjelovara poginule dvije osobe - 6 Policija se oglasila o tragediji u Bjelovaru, kada su u požaru vikendice poginula dva mladića: Isključen je tehnički uzrok izbijanja vatre, slijedi obdukcija Zapalio se gliser kod Krka Drama kod Krka: Zapalio se gliser njemačkog državljanina, nad morem ogroman stup crnog dima

Plinsku je bocu stavila ispred vrata jednog od stanova i otvorila ventil te plin koji je počeo curiti potpalila šibicama. U požaru su oštećena dva stana i stubište zgrade te se preliminarno procjenjuje da je nastala velika materijalna šteta. 80-godišnjakinja je odvezena u bolnicu te je nakon liječničke obrade uhićena radi provođenja kriminalističkog istraživanja.

Odmah nakon primljene dojave o požaru na mjesto događaja stigla su dvojica policijskih službenika Policijske postaje Omiš. Jedan od njih odmah je pristupio evakuaciji stanara zgrade, dok je drugi policijski službenik, unatoč opasnosti koja mu je prijetila po život, protupožarnim aparatom ugasio vatru koja je izbijala iz plinske boce i osigurao da ne dođe do većeg požara odnosno eksplozije. Požar su u potpunosti ugasili vatrogasci.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 80-godišnjakinja je sinoć uz kaznenu prijavu za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom predana pritvorskom nadzorniku.