Nasilje, ilustracija
Nasilje, ilustracija Foto: getty

U utorak oko 7:30 u pekarnici u Ulici dr. Ante Starčevića u Vukovaru muškarac (30) je napao maloljetnika. Zadao mu je dva udarca, rukom u glavu i nogom u tijelo, javila je policija.


Liječničku pomoć maloljetnik je zatražio u vukovarskoj bolnici, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen, a u prostorije policije priveden je 30-godišnjak koji se dovodi u svezu s događajem te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.

Vezani članci Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, i Domagoj Mikić Dvije škole, dva incidenta: "Bojim se da se djeca u školi sve manje osjećaju sigurno, da se nasilje iz obitelji i društva prelijeva i tamo" Izraelski zračni napadi na Hamasove lokacije - 1 Izrael avionima gađao Hamasove lokacije u Gazi: Poručuju da su odgovorili na raketnu paljbu prema njima

Navodno je motiv napada međunacionalna netrpeljivost, to jest, napadnuti dječak nosio je zaštitnu masku s hrvatskim nacionalnim obilježjima, a muškarac koji ga je napao je pripadnik navijačke skupine beogradskog Partizana 'Grobari', piše Večernji.