Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanci će proizvoditi

Američki Scagliarini Motorsports predstavio svoju verziju FIAT 500 Coupè Zagato Elaborata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka iz Colorada (USA), zvana 'Scagliarini Motorsports', upravo je najavila da je tvrtka preuzela narudžbu za proizvodnju svoje vlastite verzije FIAT 500 Coupe Zagato modela.

Glavna ideja za proizvodnju Scagliarini 500 Coupe Zagato Elaborata razvila se kada je upravni direktor Scagliarini Motorsportsa, Michael Salvarani, dobio upit od vrlo bogatog kupca iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koji je htio da oni naprave svoje viđenje FIAT 500 Coupe Zagato modela.
Povodeći se modelom FIAT 8v Elaborata by Zagato, Scagliarini Motorsports konačni je proizvod nazvao 504cze Coupe Zagato Elaborata (ili skraćeno Scagliarini 504cze), pri čemu broj 4 označava dodatno ugrađen pogon na sva četiri kotača.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najljepši crossover [TEST] Fiat 500X 1.6 M-Jet Pop Star Slika nije dostupna Napokon! Objavljena prva fotografija Fiata 500X

Scagliarini 504cze dobiti će najnovije dodatke od karbonskih vlakana koje je tvrtka izradila posebno za FIAT 500 Abarth. Među nekim drugim nadogradnjama na 'temeljni' 500 Abarth nalaze se i dijelovi s 500 Abarth EsseEsse modela, Abarth prednja sjedala u Alcantari, Brembo kočnice i Ragazzon performansni ispušni sustav.

''Od prvog dana kada smo objavili da ćemo izraditi svoj Elaborata model počeli smo dobivati e-mailove iz gotovo svih krajeva svijeta,' kaže Michael Salvarani i dodaje: 'U ovom trenutku izraditi ćemo samo jedan primjerak Scagliarini 504cze modela međutim već imamo ugovor za limitiranu proizvodnju na osnovu potražnje.'Pitamo se što će na to reći arapski kolekcionar koji se vjerojatno nadao da će u garaži (ili bolje rečeno hali) imati unikat.

Scagliarini Motorsports proizvoditi će Scagliarini 504cze u novoj podružnici u Italiji za što će koristiti FIAT 500 Abarth koji već imaju u garaži. Sustav pogona na sva četiri kotača s elektronskom blokadom diferencijala uzeli su sa FIAT Pande 4x4. Automobil će dolaziti u Lamborghini Arancio boji a moguća je kabriolet verzija.

Pod poklopcem motora nalazit će se MultiAir 1,4L 16v Turbo motor (T-Jet) sa 180 KS i 250 Nm. Uz dodani 4x4 pogon i samo 1.065 kg predviđeno ubrzanje od 0 do 100 km/h biti će 6.5 sekundi.

Scagliarini Motorsports nazvan je po su-osnivaču Abartha, Guidu Scagliariniju. Scagliarini je bio profesionalan vozač utrka koji je za volanom Abarth modela koje je nemilice gurao do maksimuma po otvorenim cestama i trkaćim stazama doslovce stvorio Abarth u ono što danas poznajemo.
Scagliarini Motorsports je službeni tuning partner za FIAT vozila koji je posebno vezan za Abarth. Svoje mjesto na tržištu mogu zahvaliti tomu što koriste isključivo najkvalitetnije proizvode vodećih talijanskih proizvođača kao što su Agip, BMC, Borrani, Brembo, Dimensione Sport, Magneti Marelli, Maragoni, Momo, OMP, O.Z. Racing, Pirelli, Ragazzon, Recaro, Sabelt, Sparco, Supersprint itd.

Dok čekamo finalnu verziju i sve podatke pogledajte prve fotke FIAT Scagliarini 504cze!
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene