Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglas

Addiko banka primila prestižni Poslodavac Partner certifikat po peti puta

PR
PR Foto: PR
Peti po redu Poslodavac Partner certifikat potvrđuje posvećenost Addiko banke kvalitetnom upravljanju ljudskim potencijalima i implementaciji poboljšanja koja obuhvaćaju najnovije poslovne trendove i najbolje HR prakse. Stoga nije iznenađujuće što rezultati certificiranja kontinuirano rastu iz godine u godinu.

Addiko banka je obilježila još jednu dodjelu Poslodavac Partner certifikata kojeg SELECTIO, vodeća grupacija za HR konzalting u regiji, već 18 godina dodjeljuje tvrtkama koje se na tržištu ističu po visokoj kvaliteti u upravljanju ljudskim potencijalima.

„Dugoročno smo prepoznali važnu ulogu upravljanja ljudskim potencijalima i posvećujemo joj se kontinuirano tijekom godina kao neizostavnom dijelu razvoja poslovanja i naše korporativne kulture. Izuzetno sam stoga ponosan što smo i ove godine potvrdili imidž poželjnog poslodavca i što smo rasli u rezultatima koji ukazuju na još bolje upravljanje zaposlenicima. To nas ohrabruje i potiče da i dalje ulažemo u pozitivno i inspirativno okruženje, podražavajuće timove i angažirane zaposlenike koji imaju odlučujući pozitivan učinak i na poslovne rezultate.“ istaknuo je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

HR stručnjaci SELECTIO Grupe posebno su istaknuli izvrsne prakse u području uključenosti i inspiracije te posvećenost Addiko banke implementaciji niza inicijativa usmjerenih svim zaposlenicima. Addiko banka oblikuje pozitivno i motivirajuće radno okruženje njegovanjem kontinuirane otvorene komunikacije, prepoznavanjem postignuća zaposlenika i pružanjem prilika za rast i razvoj.

Poticanje transparentnosti i odgovornog vodstva

Addiko banka stvara radno okruženje u kojem su menadžeri opremljeni vještinama potrebnim za učinkovito vodstvo, a zaposlenici osnaženi kroz otvorenu komunikaciju, strukturirane povratne informacije i uključive procese donošenja odluka. Snažan naglasak u razvoju menadžera Addiko banka stavlja na pristup vodstvu usmjerenom na ljude. Svi menadžeri su prošli edukaciju o upravljanju ljudskim potencijalima i imaju priliku razvijati svoje liderske vještine u skladu s najboljim praksama.

Prosječno zadovoljstvo zaposlenika menadžmentom i HR-om, kao i timskom kohezijom i odnosima u timu, visoko je i kontinuirano raste. Zaposlenici sudjeluju u redovitim anketama koje Addiko banci pružaju dragocjen uvid za daljnja unapređenja. Odaziv na ankete je odličan te svi zaposlenici imaju uvid u rezultate. Svim zaposlenicima osiguran je jednak i pravovremen pristup informacijama kroz različite komunikacijske kanale, pri čemu HR ima ključnu ulogu u promicanju kvalitetne dvosmjerne komunikacije.

Tijekom 2023. godine Addiko banka je omogućila prosječno 46 sati edukacije ili obuke po zaposleniku, a već nekoliko godina provodi i poseban program razvoja – Addiko Akademiju. Prošle je godine čak 99% zaposlenika prošlo barem jedan oblik edukacije te je profesionalni rast prepoznat kao jedan od glavnih motivatora zaposlenika.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene