Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hajduk i Dinamo golijadama u novu sezonu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maksimalnim učinkom domaćina otvorena je nova sezona Prve HNL...

Prvo kolo HNL-a otvoreno je stopostotnim učinkom domaćina i dvije golijade pretendenata na naslov, Dinama i Hajduka. Vrlo dobar golgeterski učinak imao je i Karlovac, koji je tako nastavio uspješan niz iz prošle sezone. No, krenimo redom.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci

U Varaždinu je istoimeni domaćin golovima Brezoveca pobijedio Zadar i uzeo tri vrlo bitna boda. Nakon dramatičnih situacija unutar i oko kluba, momčad sa sjevera Hrvatske krenula je u novu sezonu na najbolji mogući način.

Karlovčani su, pak, lakše nego što se očekivalo savladali Inter iz Zaprešića te zasad zatvorili usta kritičarima koji su prognozirali kako će se ove godine boriti za opstanak. Igor Pamić opet je izvukao maksimum iz svojih igrača koji su 'diva iz predgrađa' ispratili kući s 3-0. Pogotke za Karlovac zabili su Špišić, Husić i Kovačević.  

Utakmica s najmanje pogodaka odigrana je na Kantridi gdje je gostovao prvoligaški debitant Split. Momčad Nenada Gračana imala je dosta problema, a na kraju je presudio autogol Vidića u posljednjoj minuti prvog dijela.

Hajduk je silovito krenuo u novu sezonu i s visokih 6-1 'isprašio' Istru. Goste je na Poljudu vodio bivši trener Bijelih Ante Miše, koji se nije baš proslavio u debiju na klupi Puljana. Treba spomenuti kako se čak šest igrača upisalo u strijelce za Poklepovićev sastav. Kanonadu je otvorio Anas Sharbini, a završio Senijad Ibričić.

Nakon blamaže u Kopru, Modri su se, kao što se i očekivalo, iskalili na Hrvatskom dragovoljcu. Već u 20. minuti Dinamo je imao visokih 3-0 i pitanje pobjednika bilo je riješeno. Golijadu u Maksimiru otvorio je Morales, a pogotke su još zabili Sammir, Slepička i Mesarić. Velimir Zajec, doduše, ne može biti potpuno zadovoljan, jer njegova je momčad imala i nekoliko neoprostivih propusta u obrani. 

Utakmice 1. kola HNL-a:

Odigrano u petak:

Zagreb - Lokomotiva 3-1 (Krstanović 20', 34', Jurendić 87' / Peko 55')

Igrano u subotu:

Dinamo - Hrvatski dragovoljac 4:1(Morales 4', Sammir 8', Slepička 21', Mesarić 37' / Kešinović 33')

Rijeka - Split 1:0 (Vidić 45' ag.)

Varaždin - Zadar 2:1 (Brezovec 22', 77' / Begonja 89')

Karlovac - Inter 3:0 (Špišić 43', Husić 48', Kovačević 70')

Hajduk - Istra 1961 6:1 (An. Sharbini 19', Oremuš 25', Andrić 34'. Ah. Sharbini 36', Ljubičić 44', Ibričić 81' / Šehić 20')

Igra se u nedjelju:

Slaven Belupo - Šibenik   20.00

Cibalia - Osijek                  20.00

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene